Hlavní navigace

Přehrajte si na Amazon Echo sbírku oblíbených skladeb - 6.díl

24. 5. 2018

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
Přehrávejte si pomocí asistentky Alexa skladby ze svých sbírek i po skončení služby Amazon Music Storage.

Předcházející díl

 

Vypnutí služby Amazon Music Storage naštěstí neznamená, že byste už nijak nemohli přehrávat svou vlastní sbírku skladeb. Pro přehrávání skladeb ve formátu MP3 (popřípadě hudby v jiných formátech, jako je například FLAC) na zařízení Echo nebo jiných zařízeních obsahujících asistentku Alexu stále ještě můžete použít Plex nebo My Media Server for Alexa – obě řešení vám umožní streamování skladeb uložených na jiném zařízení. Další alternativou pak je služba s názvem My Pod, která vám umožní uložit skladby na Google Drive.

Možnost číslo 3: My Pod

Řešení My Pod představuje jednoduchý způsob přehrávání jednotlivých alb či seznamů pro přehrávání prostřednictvím asistentky Alexa, a to s využitím odkazů na složky nacházející se ve službě Google Drive. Jedná se samozřejmě o složky, které obsahují soubory ve formátu MP3 nebo AAC. (Podpora pro Dropbox a OneDrive je v současnosti v experimentální podobě, nám ani v jedna služba nefungovala). Zato tato možnost pracuje se seznamy pro přehrávání na YouTube. Řešení My Pod sice není nijak ideální volbou pro přístup k celé vaší sbírce hudby, nicméně když už nic, alespoň vás ušetří nutnosti instalace a konfigurace multimediálního serveru.

Řešení My Pod se konfiguruje následovně:

1. Vytvořte v cloudové službě Google Drive složku pro každé album nebo seznam pro přehrávání, který chcete přehrávat a následně do této složky nahrajte hudební skladby. (Jedno upozornění: Řešení My Pod dokáže přehrávat skladby pouze v abecedním pořadí. Pokud tedy chcete změnit pořadí přehrávání skladeb, pak musíte v každé složce do názvu souboru na jeho začátek zadat pořadové číslo).

Složky v Google Drive pro řešení My Pod

2. Přesuňte se ve svém internetovém prohlížeči na web mypodapp.com, kde klepněte na tlačítko Get Started and Sign in with Amazon. Na následující stránce pak zadejte své přihlašovací údaje a poté na další stránce vyberte položku Allow.

3. V sekci Create Playlist zadejte název seznamu pro přehrávání (playlistu), pod kterým jej budete pomocí Alexy oslovovat (např. Funk nebo Indie Rock) a stiskněte tlačítko Create.

Vytvoření playlistu ve službě My Pod

4. V cloudové službě Google Drive klepněte pravým tlačítkem myši na složku se seznamem pro přehrávání, kterou jste vytvořili dříve, a z místní nabídky vyberte možnost Get shareable link. Následně vytvořený odkaz zkopírujte do schránky.

Vytvoření odkazu pro sdílení ve službě Google Drive

5. Vraťte se na web My Pod, konkrétně na stránku se seznamem pro přehrávání a odkaz vložte ze schránky do pole Full link URL.

6. V poli Link Tag / Name field můžete použít stejný název, jaký jste použili pro svůj seznam pro přehrávání a poté klepněte na tlačítko Create Link. (Pokud ovšem chcete mít pod jedním seznamem pro přehrávání mít více složek, pak samozřejmě vyberte název jiný. Další složky můžete připojit pod jinými názvy po vytvoření prvního názvu).

Propojení služby My Pod s odkazem na Google Drive

7. Nakonec nainstalujte pro asistentku Alexa dovednost (skill) s názvem My Pod, a to buď přímo prostřednictvím webu, nebo vyhledáváním řetězce „My Pod“ v sekci Skills mobilní aplikace Alexa. Ve výzvě, která se následně zobrazí, klepněte na volbu Allow.

Od této chvíle můžete používat řešení My Pod pro přehrávání skladeb v libovolné složce, kterou máte nahranou na cloudu Google Drive. Stačí říci například: „Alexa, ask My Pod to play my [název seznamu pro přehrávání]“. Můžete také samozřejmě použít výrazy „Next track“, „Previous track“, „Pause“, „Play“ a „Stop“, a to i beztoho, abyste museli nejprve museli říci „ask My Pod“.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?