Hlavní navigace

Před koupáním v rybníce si na webu ověřte kvalitu vody

31. 7. 2008

Sdílet

Microsoft a Evropská agentura pro životní prostředí spouštějí novou on-line službu Water Watch, která přináší všem uživatelům internetu informace o kvalitě a stavu vody na vybraných turistických plochách

příloha_ovladnete_sva_data

Water Watch je první částí nového informačního portálu s názvem Eye on Earth (v češtině Pohled na planetu) určeného pro sledování vývoje životního prostředí a informování široké veřejnosti. Služba Water Watch je k dispozici v anglickém jazyce na stránkách www.eyeonearth.eu.


Water Watch využívá map a technologie aplikace Microsoft Virtual Earth, která umožňuje detailní přiblížení vybrané části pobřeží nebo vodní plochy, a to jak v zobrazení klasické mapy, tak i fotomapy. Kvalita vody podle hodnocení Evropské agentury pro životní prostředí je zobrazována v barvách semaforu a návštěvníci mají zároveň možnost připojit i svůj vlastní komentář a hodnocení. Služba sbírá informace z 21 000 monitorovacích míst po celé Evropě a hodnocení stavu vodních ploch zobrazuje pro 27 zemí.





Cílem spolupráce Microsoftu a Evropské agentury pro životní prostředí je nabídnout odborníkům, zákonodárcům a občanům evropských států přístup k detailním a přesným informacím o stavu životního prostředí a dát jim možnost podílet se na jeho ochraně. Nabízená data proto budou aktualizována v reálném čase a s důrazem na jejich úplnost a kvalitu.

- - Adam Šoltys

Byl pro vás článek přínosný?