Hlavní navigace

Používejte svůj počítač s Windows 10 jako mobilní hotspot! - 2.díl

25. 7. 2017

Sdílet

 Autor: © valdis torms - Fotolia.com
V případě potřeby může sloužit pro sdílení připojení k Internetu s ostatními zařízeními i váš počítač s operačním systémem Windows 10.

Předcházející díl

 

Není nic šikovnějšího a praktičtějšího, než když můžete na některém ze svých zařízení zapnout funkci mobilního hotspotu, aby se mohla k Internetu připojit i všechna ostatní zařízení i v okamžiku, kdy nemáte k dispozici žádný směrovač. Když ale dojde k situaci, kdy je potřeba sdílet připojení k Internetu, pak je povětšinou mobilním hotspotem buď váš smartphone, nebo tablet. Nicméně klidně může dojít k situaci, kdy se bude muset mobilním hotspotem stát váš počítač.

Zapnutí mobilního hotspotu přes aplikaci Nastavení

Spusťte aplikaci Nastavení (klepněte na tlačítko Start a poté na ikonku ozubeného kolečka, které se nachází v levém spodním rohu) a následně klepněte na ikonku Síť a internet > Mobilní hotspot.

Konfigurace mobilního hotspotu ve Windows 10

V okně, které nyní máte před sebou, se v horní části nachází přepínač pro zapnutí nebo vypnutí funkce mobilního hotspotu. Pod tímto přepínačem se nachází rozevírací nabídka s popiskem Sdílet moje internetové připojení k. Zde si můžete vybrat, jaké připojení k Internetu bude váš počítač používat. Pokud například máte počítač k Internetu připojen kabelem i bezdrátově, můžete si vybrat to, kterému dáváte vy osobně přednost.

Další políčko pak uvádí název sítě, což v podstatě není nic jiného než název směrovače, který uvidí každý, kdo bude hledat možnosti bezdrátového připojení svého zařízení k Internetu. Následující políčko pak obsahuje heslo pro připojení. Název sítě i heslo vytváří operační systém Windows automaticky. Pokud byste však některou z těchto dvou položek chtěli změnit, pak použijte tlačítko Upravit.

příloha_ovladnete_sva_data

Poslední nastavení se potom týká všech počítačů, které obsahují adaptér Bluetooth. Jedná se o funkci, která umožňuje zapnutí mobilního hotspotu vzdáleně jiným zařízením, se kterým je počítač právě spárován. Tato funkce je standardně zapnuta.

Jak vidíte, funkce mobilního hotspotu ve Windows 10 obsahuje celou řadu zajímavých nastavení. Při jeho používání se hlavně ujistěte, popřípadě si poznamenejte název sítě a heslo pro připojení. Poté funkci mobilního hotspotu zapněte, a to buď přes aplikaci Nastavení, nebo přes Hlavní panel. Nakonec prozraďte heslo pro připojení všem ostatním zařízením a poté již nebrání nic tomu, aby se všechna vaše zařízení prakticky okamžitě připojila k Internetu.

Byl pro vás článek přínosný?