Hlavní navigace

Používejte při práci na počítači tři, čtyři či více monitorů - 1.díl

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Na dvou monitorech je toho vidět více než na jednom. A co teprve tři, čtyři nebo více monitorů! Pokud i vy přemýšlíte, že byste si takové řešení pořídili, pak si přečtěte, co všechno budete potřebovat a jak nakonfigurovat jak hardware, tak operační systém.

Klasická počítačová sestava s jedním monitorem – to už dnes příliš netáhne, zvláště když i ty nejobyčejnější grafické karty mají několik výstupů pro připojení různých zobrazovacích zařízení. Nechcete také zkusit, jak se pracuje na počítači s několika monitory?

Úvod

Podle řady studií se jednoznačně ukazuje, že používání dvou monitorů při práci na počítači zvyšuje produktivitu práce. Otázkou ale je, zda se dá produktivita práce zvýšit přidáním třetího či dalších monitorů. Ať je to, jak chce, je možnost používání více monitorů (a v tomto případě hovoříme o třech, čtyřech, pěti či dokonce šesti) naprosto úžasná, a pokud si práci na počítači s takovým množstvím monitorů vyzkoušíte, zjistíte, že je prostě musíte mít.

My máme v současnosti zkušenosti s prací na počítači, k němuž jsou připojeny tři monitory: jeden hlavní (centrální) o úhlopříčce 27 palců a dva postranní monitory, každý o úhlopříčce 24 palců. Postranní monitory používáme pro spoustu operací, například při porovnávání tabulek, při psaní článků, kdy zároveň vyhledáváme podklady, uchovávání záložek na různých sociálních médiích a samozřejmě pro sledování filmů na internetu.

Monitor umístěný na výšku vám ušetří práci s prohlížením dlouhých dokumentů. Patříte-li mezi náruživé hráče počítačových her, pak vám určitě nemusíme nic povídat o tom, jak skvěle se hrají hry podporující zobrazení na více monitorech. Stačí přitom jen trochu myslet dopředu. Pojďme se nyní podívat, jak se zobrazení na více monitorech konfiguruje a také si zkusme rozebrat všechny faktory, které budete muset zvážit, než se rozhodnete při práci a zábavě na počítači začít používat více monitorů.

Monitory

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?