Hlavní navigace

Pokud budete odkazovat na Facebook či Instagram, přijdete o účet, hrozil Twitter

19. 12. 2022

Sdílet

 Autor: Pixabay.com
Twitter na krátkou dobu zakázal tweetování odkazů na Facebook, Instagram, Mastodon a další sociální sítě. Odkazy se nesměly objevit ani v profilu u jednotlivých účtu. Majitel sociální sítě Elon Musk to ale několik hodin poté, co služba novinku oznámila, zrušil.

Nová pravidla zveřejnil Twitter na svém blogu. V příspěvku, který už nejde dohledal, sociální síť uváděla, že v budoucnu již nebude umožňovat bezplatnou propagaci konkrétních platforem sociálních médií na Twitteru.“ Konkrétně se jedná o Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post a Nostr a také agregátory jako linktr.ee či lnk.bio. 

Firma navíc zakázala užívání výrazů typu „sledujte mě na účtu @uživatelskéjméno na Instagramu“, „uživatelskéjméno@mastodon.social“ nebo „podívejte se na můj profil na Facebooku – facebook.com/uživatelské jméno“.

příloha_ovladnete_sva_data

Twitter zároveň hrozil, že pokud nová pravidla porušíte, hrozilo vám smazání tweetu a dočasné uzamčení účtu. A jestliže je překročíte opakovaně, přijdete o účet úplně.

Jenže nakonec je vše jinak. A to už po pár hodinách. Majitel Twitteru Elon Musk novinku zrušil. A krátce k tomu na sociální síti napsal: „Pravidlo bude upraveno tak, že budou zablokovány účty jen v případě, že bude propagace konkurenčních služeb jejich primárním účelem, což v podstatě spadá pod pravidla proti šíření spamu.“

Byl pro vás článek přínosný?