Hlavní navigace

Počítač v klávesnici se má dostat do prodeje již toto léto

26. 3. 2009

Sdílet

Asus hodlá oficiálně uvolnit již toto léto svou inovativní Eee klávesnici, kterou představil na lednovém CES v Las Vegas.

Eee klávesnice bude brzy v prodeji

 

 

Eee klávesnice je plně multimediální počítač zabudovaný uvnitř klasické klávesnice, která má navíc na pravé straně 5-palcový LCD displej. S rozlišením obrazovky 800x480 pixelů může být tenká hliníková klávesnice využívána jako samostatný počítač. Asus však předpokládá, že uživatelé Eee klávesnice se zabudovanou Wi-Fi kartou doma připojí zařízení k externímu monitoru či televizi a vytvoří si tak plnohodnotnou surfovací či multimediální stanici. Eee klávesnice je krom Wi-Fi karty 802.11 b/g/n vybavena i modulem Bluetooth 2.0 pro zajištění plné konektivity klávesnicového počítače.

 

DT24

Stejně jako netbooky Asusu je i Eee klávesnice poháněna procesorem Intel Atom N270 kmitajícím na frekvenci 1.6 Ghz. Navíc je vybaven 1GB operační pamětí a 16GB či 32GB úložným prostorem pro uživatelova data. Jako operační systém je s Eee klávesnicí primárně dodáván Windows XP Home Edition. Cena nejnovějšího experimentu Asusu by se měla pohybovat okolo 400 USD (8500 Kč).

 

Byl pro vás článek přínosný?