Hlavní navigace

Poběží vám na PC tato hra? To prozradí Can You Run It - 2.díl

3. 11. 2014

Sdílet

 Autor: © rolffimages - Fotolia.com
Chcete si koupit počítačovou hru, ale nevíte, zda vám na vašem stroji poběží? Nyní už nemusíte složitě sledovat minimální požadavky, protože internetová služba Can You Run It vám to zjistí.

Nároky počítačových her na výkon počítačů nejsou právě malé a říci se vší odpovědností, zda na vaší sice velmi slušné, ale přece již ne právě nejnovější počítačové sestavě poběží nejnovější počítačová hra, nemusí být vůbec snadné. Pokud vlastníte nejnovější herní počítačovou sestavu, pak odpověď na otázku, zda na vašem počítači poběží ta či ona hra, samozřejmě znáte, respektive odpověď je jasná. Na druhou stranu ten, kdo vlastní standardní notebook, bude mít s rozběhnutím nejnovějších počítačových her zřejmě poněkud problém.

 

Předchozí díl

Can You Run It

Nejprve stiskněte tlačítko Start, kterým dojde k automatickému stažení souboru MSI na vaši pracovní plochu. Poté na stažený soubor poklepejte a aplikaci s názvem System Requirements Lab Detection nainstalujte podle pokynů.

Služba Can You Run It vám prozradí, zda vámi vybraná hra na vašem počítači poběží či nikoliv

Po dokončení instalace a po prvním spuštění budete automaticky přesměrováni na internetovou stránku Can You Run It, kde se zároveň zobrazí doporučení pro spuštění a provozování vámi vybrané počítačové hry.

Po instalaci programu Can You Run It na pracovní plochu můžete tento program použít i při budoucí návštěvě webu – třeba když budete chtít zjistit, zda na vašem počítači poběží i nějaká jiná hra. Nemusíte ji tedy pak stahovat znovu.

Rozbor doporučení

Služba Can You Run It vám automaticky prozradí, zda je váš počítač natolik výkonný, aby se na něm mohla hrát vámi požadovaná hra. Nicméně se vyplatí věnovat výsledkům trochu více pozornosti.

Web se bohužel na straně s varováními často mýlí a někdy vám sdělí, že hru nebudete moci hrát, a to i přesto, že ve skutečnosti to možné je. Byl to ostatně i náš případ: náš počítač hru Diablo III zvládal naprosto bez problémů, a přesto nám služba Can You Run IT tvrdila, že je počítač na tuto hru příliš slabý.

Služba Can You Run It má problém s tím, že na počítači běží Windows 8.1 – verze Windows, která není oficiálně podporována

Když se podíváme na výsledky trochu blíže, zjistíme, že web má problém s tím, že jsou na počítači nainstalována Windows 8.1, což je verze, která v případě hry Diablo III není na seznamu oficiálně podporovaných verzí operačního systému Windows.

příloha_ovladnete_sva_data

Pokud se budete pokoušet spouštět aplikace pro Windows 7 v prostředí Windows 8.1, pravděpodobně se setkáte s nějakými problémy, stejně jako v našem případě, kdy Diablo III najednou z technického hlediska nepodporuje nejnovější operační systému od Microsoftu. Pokud se setkáte s podobným problémem, pak se vyplatí projít diskusní fóra věnované příslušné počítačové hře, výsledky internetového vyhledávání pomocí Google, popřípadě oficiální internetové stránky věnované podpoře příslušné počítačové hry. Tam zjistíte, zda vámi vybraná hra běží bez problémů i ve Windows 8.1. (jen na okraj – Blizzard aktualizoval internetové stránky věnované technické podpoře hry, kde uvedl, že Diablo III běží i ve Windows 8).

I přesto, že se služba Can You Run It občas zmýlí, zejména co se týče detailů týkajících se operačního systému, neberte to až příliš vážně. Na druhou stranu – pokud vám web ve výsledku sdělí, že například hru Dead Rising 3 na svém počítači nespustíte, protože máte příliš slabý procesor, malou operační paměť RAM či slabou grafickou kartu, pak takové varování skutečně vezměte vážně a zbytečně nevyhazujte peníze.

Byl pro vás článek přínosný?