Hlavní navigace

Philips představuje nová bluetooth sluchátka

13. 6. 2007

Sdílet

Blutoothová sluchátka pro MP3 přehrávače, mobilní telefony a osobní počítače, se kterými se v nejbližší době setkáme na pultech obchodů, představil Philips.

příloha_ovladnete_sva_data

Výrobky budou nabízeny ve dvou provedeních, jako sluchátka s obloukem na krk a jako sluchátka do uší s páskem. Všechny modely jsou kompatibilní s nejnovějšími bluetoothovými profily a lze je tedy použít se stále se rozrůstajícím počtem telefonů, notebooků a dalších zařízení, která jsou schopná komunikovat přes toto rozhraní. Všechna bluetoothová sluchátka Philips fungují s většinou bluetoothových telefonů umožňujících stereo přehrávání hudby a podporujících bluetoothové profily A2DP, AVRCP, HFP a HSP.


Plná velikost
Pokud dáváte přednost sluchátkům v plné velikosti, Philips připravil trojici sluchátek s obloukem na krk – SHB6100, 6101 a 6102. Tato sluchátka jsou určena pro cestovní použití a jejich součástí je vylepšený oblouk OptiFit vyvinutý společností Philips pro snadné nastavení optimální polohy držáků za uši bez nutnosti sejmutí sluchátek. Díky flexibilnímu kloubu je dvaatřicetimilimetrový neodymiový reproduktor umístěn nad uchem, což zajišťuje optimální zvukový výkon.

Všechny tři modely SHB61xx zajišťují bezdrátovou hands-free konektivitu pro kompatibilní mobilní telefony, a to pomocí technologie Bluetooth. Modely SHB6100 a SHB6102 jsou navíc vybaveny systémem SwitchStream, díky němuž ve sluchátkách při přijetí hovoru propojeným mobilním telefonem zazní vyzváněcí tón. Stiskem tlačítka pak uživatel může přepnout z přehrávání audia na hovor a zpět. Sluchátka SHB6102 jsou určena k použití s přehrávači MP3 (včetně těch, jež jsou vybaveny technologií Bluetooth) a jsou vybavena bluetoothovým audio adaptérem 3,5 mm. Jednoduchým spojením MP3 přehrávače s audio konektorem adaptéru je zajištěna perfektní kvalita digitálního přehrávání stereo zvuku ve sluchátkách, a to bezdrátově.

Sluchátka jsou dodávána s vysokorychlostním USB Bluetooth 2.0+EDR adaptérem, takže umožňují jak kvalitní a pohodlnou hands-free VoIP komunikaci, tak i přehrávání stereo zvuku z počítače v nezměněné kvalitě.

Pecky
Mezi novými stereo sluchátky s technologií Bluetooth jsou i typy označené SHB7100 a SHB7102, jež kombinují kvalitní zvuk s páskem na krk a odlehčeným designem sluchátek do uší.

Kromě pohodlného řešení a čistého zvuku a také technologii TailorMate. Díky této koncepci mohou být sluchátka používána s náhlavními soupravami jiných značek. Propojení umožňuje konektor o průměru 3,5 mm na bluetoothové ovládací jednotce.


ModelSHB6100SHB6101SHB6102SHB7100SHB7102
TypOblouk na krkOblouk na krkOblouk na krkDo ušíDo uší
Určeno proHudba z PC,  VoIP, MobilHudba z PC,   VoIPMP3 audioHudba z PC,  VoIP, MobilMP3 audio
OptiFit obloukAnoAnoAnoNeNe
TailorMate páska na krkNeNeNeAnoAno
Bluetoothová verze1.21.21.21.21.2
Podporované bluetoothové profilyHSP & HFP, A2DP, AVRCPHSP & HFP, A2DP, AVRCPHSP & HFP, A2DP, AVRCPHSP & HFP, A2DP, AVRCPHSP & HFP, A2DP, AVRCP
Maximální dosahDo 10mDo 10mDo 10mDo 10mDo 10m
SwitchStream – jediné tlačítko pro přepínání mezi hudbou a hovoryAnoNeAnoAnoAno
Bezdrátové řešení hovorůAnoNeNeAnoNe
Bezdrátové ovládání hudbyAnoAnoNeAnoNe
Bluetoothový adaptér USB 2.0 +EDR NeAnoNeNeNe
3.5mm bluetoothový audio adaptér NeNeAnoNeAno

- - Tomáš Jirásko

Byl pro vás článek přínosný?