Hlavní navigace

Pět tipů pro použitelnější Metro UI ve Windows 8 - 2. díl

4. 4. 2014

Sdílet

 Autor: pcworld.com
Nové rozhraní označované jako „modern UI" zaznamenalo mezi uživateli ve velké míře negativní reakce. Existují ovšem nástroje a tipy, které dokážou práci s novým rozhraním zefektivnit a zatraktivnit. Některé z nich vám představíme v tomto článku.

Nové uživatelské rozhraní nazývané „modern UI“ sice možná na pohled vypadá hezky, nicméně pokud v tomto prostředí chcete něco udělat, záhy zjistíte, že nad klasickou pracovní plochu prostě není. Je to skutečně pravda i tehdy, pokud máte a chcete pracovat na dotykovém zařízení, kde má používání rozhraní „modern UI“ daleko větší smysl? Nebo co když prostě jen skutečně chcete namísto pracovní plochy používat nové rozhraní?

 

Předchozí díl

 

Funkce přichycení (Snap) po novu

Vzhledem k tomu, že moderní rozhraní je navrženo tak, že se v něm všechny aplikace spouští v režimu přes celou obrazovku, neexistuje pro ně ani žádný režim zobrazení v podobě okna. Když přitom máte spuštěno více aplikací současně, alespoň si takto nezaneřádíte obrazovku okny jednotlivých aplikací – nebo alespoň tomu tak do této chvíle bylo. Ale nebojte se! Multitasking ve Windows 8 stále existuje a funguje skutečně velmi dobře.

Aplikace OneDrive (dříve SkyDrive), Pošta a Zprávy přichycené po stranách obrazovky v operačním systému Windows 8.1

Firma Microsoft integrovala do svého operačního systému funkci přichycení (Snap) proto, aby bylo možné na jedné obrazovce zobrazit více aplikací ve stylu "modern UI" najednou. Mezi sebou navzájem samozřejmě ve stylu drag&drop nekomunikují, nicméně je možné je zobrazit současně. Ve Windows 8.1 můžete tímto způsobem zobrazit až tři aplikace najednou, ovšem nemusí to pro vás bezpodmínečně vždy to pravé – hodně totiž záleží na tom, kolik máte na obrazovce místa.

Také si uvědomte, že v prostředí "modern UI" běží stále i aplikace na pozadí. Můžete to tedy mít zařízeno i tak, že například aplikace Google Chrome a Pošta budou vidět současně na obrazovce, zatímco aplikace Zdraví a fitness bude ukryta na pozadí.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?