Hlavní navigace

Pět tipů pro lepší soustředění při práci ve Windows - 1.díl

17. 11. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Automatizujte přepínání tmavého režimu, zbavte se vyzařování modrého světla, ztlumte monitory při používání vícemonitorového zobrazení a vůbec vyzkoušejte i další tipy, které vám přinášíme v tomto článku.

Když se skutečně potřebujete maximálně soustředit na konkrétní úkol, může vám v tom do značné míry pomoci i správné nastavení zobrazení. Ztlumení nebo úplné vypnutí dalších monitorů u vícemonitorového zobrazení, eliminace nepříjemného svícení obrazovky nebo dokonce úplné vypnutí zobrazení v barvách vám pomůže lépe se koncentrovat na konkrétní úkol a minimalizovat námahu očí.

Pokud použijete ty správné nástroje, můžete si ve Windows nastavit takřka ideální zobrazení prakticky s minimem námahy. Vyzkoušejte následujících pět nástrojů a tipů, které vám pomou zlepšit koncentraci!

Automatické nastavení tmavého režimu

Firma Microsoft ve své aktualizaci May 2019 Update for Windows 10 přidala jako doplněk ke svému tmavému režimu i režim světlý, v němž vykresluje Hlavní panel, nabídku Start a některé nabídky aplikací ve světlých odstínech šedé. Microsoft bohužel neumožňuje mezi těmito režimy automaticky přepínat, takže se může stát, že během dne budete mít obrazovku zbytečně tmavou a v noci naopak nepříjemně světlou. Pokud vám to vadí, vyzkoušejte zdarma dostupný nástroj Windows 10 Auto Dark Mode, která vám rovněž umožní přepínat mezi světlým a tmavým režimem na základě aktuálního času. Čas přechodu mezi jednotlivými režimy si přitom můžete nastavit sami, popřípadě si na základě zjištění polohy zařízení můžete nechat přepínat mezi jednotlivými režimy na základě zjištěného času východu a západu slunce. Pokud se rozhodnete zvolit naposledy zmiňovanou možnost, pak nezapomeňte v nabídce Nastavení > Soukromí > Poloha zapnout možnost Povolit aplikacím přístup k údajům o vaší poloze. Aplikace Auto Dark Mode vám dokonce umožní pro každý režim nastavit i vhodnou tapetu.

Aplikace Auto Dark Mode dokáže ve Windows 10 přepnout mezi světlým a tmavým motivem na základě aktuálního času

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?