Hlavní navigace

Pět tipů pro efektivnější práci s Gmailem - 2.díl

21. 1. 2016

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
Tento třídílný seriál vám přináší snazší odhlášení od zasílání hromadných e-mailů, postup pro správu neaktivního účtu a další tipy pro váš Gmail.

Předcházející díl

 

Možná si myslíte, že o správě svého poštovního účtu na Gmailu už víte všechno, co potřebujete vědět, nicméně jistější bude si přiznat, že tato funkcemi nabitá služba má co nabídnout i vám. Ono se to spíše má tak, že ty nejvychytanější funkce často bývají uživatelům skryty jen díky tomu, že sami uživatelé neví, kam se mají podívat. V tomto návodu vám nabízíme pět tipů pro Gmail, abyste věděli, že i vám má Gmail co nabídnout.

Používejte různé hvězdičky

Gmail používá hvězdičky pro označení důležitosti zprávy nebo jako připomínku toho, že na takový e-mail máte odpovědět. Problém ovšem nastává tehdy, když tuto hvězdičku má příliš mnoho e-mailů. Gmail naštěstí kromě hvězdičky používá celou řadu jiných symbolů, takže není problém organizovat zprávy v poštovní schránce pomocí nich.

Pro nastavení důležitosti zpráv můžete používat celou řadu různých hvězdiček a znaků

Ono vůbec je málo známé, že Gmail nabízí celou řadu různě barevných hvězdiček a dokonce i jiných ikonek, které tak můžete použít pro třídění svých e-mailů. Můžete tak použít různě barevné hvězdičky pro různě důležité zprávy nebo použít například černý vykřičník v červeném poli pro zprávy, které potřeba vyřídit okamžitě.

Přesuňte se proto do nabídky Nastavení > Obecné a posouvejte obsah obrazovky dolů, dokud nenarazíte na sekci Hvězdičky. Zde myší přesuňte ikonky ze sekce Nepoužívané do sekce Používané. Chcete-li nyní některou z nově přidaných ikonek použít u nějakého e-mailu, pak opakovaně klepejte na hvězdičku vedle tohoto e-mailu tak dlouho, dokud neuvidíte tu ikonku, kterou potřebujete.

Sledujte aktivity prováděné na vaší e-mailové schránce

Prolomení e-mailové schránky jiných uživatelů sice neplní titulky novinových článků tak často jako jiné bezpečnostní hrozby, nicméně i k nim dochází. Pokud víte, kam se podívat, můžete aktivitu na své e–mailové schránce sledovat i vy sami.

Pomocí tohoto přehledu zjistíte, kdo všechno se do vaší poštovní schránky u Gmailu přihlašoval

Přesuňte se na internetové schránce s obsahem vaší poštovní schránky až úplně dolů a vyhledejte v pravém rohu odkaz Podrobnosti. Po klepnutí na tento odkaz se vám zobrazí posledních deset přístupů k vaší poštovní schránce u Gmailu. V tomto přehledu pak uvidíte typ přístupu – přes prohlížeč, mobilní zařízení, POP3 apod. – dále umístění a IP adresu a datum a čas přihlášení. Pokud klepnete na tlačítko Odhlásit ze všech ostatních webových relací, pak dojde k odhlášení z poštovní schránky Gmail i u ostatních počítačů či zařízení.  

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?