Hlavní navigace

Pět tipů pro efektivnější práci s Gmailem - 1.díl

19. 1. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Tento třídílný seriál vám přináší snazší odhlášení od zasílání hromadných e-mailů, postup pro správu neaktivního účtu a další tipy pro váš Gmail.

Možná si myslíte, že o správě svého poštovního účtu na Gmailu už víte všechno, co potřebujete vědět, nicméně jistější bude si přiznat, že tato funkcemi nabitá služba má co nabídnout i vám. Ono se to spíše má tak, že ty nejvychytanější funkce často bývají uživatelům skryty jen díky tomu, že sami uživatelé neví, kam se mají podívat. V tomto návodu vám nabízíme pět tipů pro Gmail, abyste věděli, že i vám má Gmail co nabídnout.

Jednodušší odhlašování od zasílání hromadných e-mailů

Jakkoli dobrý a dokonalý je antispamový filtr Gmailu, ani přesto všechno nedokáže zachytit všechno. Platí to zejména pro hromadně zasílané e-maily, které často, ač nevítány, doputují do vaší e-mailové schránky. Naštěstí existuje jednoduchá možnost, jak tyto hromadné e-maily odfiltrovat.

Stačí, když do políčka pro vyhledávání v Gmailu zadáte výraz "unsubscribe" a vzápětí se vám v Gmailu zobrazí celá paleta nejrůznějších nabídek či zpráv, které vám neustále cosi nabízejí a od kterých jste se zapomněli už kdysi odhlásit. Pokud chcete přestat dostávat konkrétní nabídky, pak buď klepněte na tlačítko pro odhlášení odběru, které se v Gmailu nachází v e-mailu s nabídkou hned vedle adresy odesílatele, popřípadě vyhledejte v tomto e-mailu s nabídkou odkaz, který vás ze zasílání hromadného e-mailu odhlásí.

Využívejte výhod e-mailových "aliasů"

Pokud si stále nejste jisti s odhlášením zasílání konkrétních nabídek a chcete nabídky či nejrůznější oznámení zatím dostávat dále, pak si pomocí tohoto tipu alespoň jednotlivé nabídky uspořádejte.

Gmail klasické aliasy sice nepoužívá, ale umožní vám vytvořit si alternativní adresy prostřednictvím přidávání znaménka plus, které napíšete za svoji e-mailovou adresu a za toto znaménko plus napíšete další slova nebo čísla. Tento trik tak můžete použít pro třídění vám došlých nabídek. Pokud například chcete dostávat nabídky od prodejce elektroniky a výpočetní techniky Alza, pak zadejte svoji e-mailovou adresu ve tvaru Jan.Novak+alza@gmail.com. Poté nastavte filtr, který takovým zprávám přidělí štítek nebo hvězdu, obejde vaši poštovní schránku, popřípadě se přesměruje.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?