Hlavní navigace

Panasonic Car Systems

Sdílet

Nová řada autorádií Panasonic: nezáleží jen na tom, co mohou přehrát, ale také na tom jaké externí zařízení k nim můžete připojit. K dispozici jsou autorádia všech cenových kategorií

Panasonic využívá dalších možností, které s sebou přináší digitalizace. Kromě výrazného designu a tradičního důrazu na špičkovou kvalitu audiovizuální reprodukce se letos Panasonic zaměřil na další rozšíření konektivity a možností zábavy v autě. Počínaje podporou připojení populárního přehrávače iPod a technologie Bluetooth, až po umístění hudebního nebo USB portu na předním panelu. Novinkou je též podpora audio formátu AAC a technologie pro remastering pro obnovení kvality komprimovaných zvukových souborů.


Rozšířená konektivita je nejvýznamnějším společným jmenovatelem celé řady nových autorádií Panasonic. Modely autorádií vyšší a střední třídy jsou vybaveny podporou přehrávače iPod a technologie Bluetooth. iPod je možné připojit prostřednictvím speciálního kabelu, který umožňuje pohodlné ovládání všech funkcí přehrávače přímo z autorádia a zobrazení veškerých informací na jeho grafickém displeji. Po připojení miniaturní Bluetooth jednotky můžete využít autorádio jako bezpečné Bluetooth handsfree zařízení, opět s možností zobrazení informací o volajícím na grafickém displeji. U nižších modelů je konektivita řešena populárním univerzálním AUX vstupem prakticky umístěným přímo na panelu autorádia, ke kterému je tak možné snadno připojit jakýkoli hudební přehrávač. U modelů střední třídy navíc přibyl nový prvek, standardní USB port, elegantně ukrytý v čelním panelu přístroje. Tento prvek otevírá nové možnosti plně digitální zábavy, protože umožňuje připojení řady USB zařízení včetně paměťových jednotek, externích pevných disků nebo osobních hudebních přehrávačů. Vše funguje v režimu plug-and-play, tedy bez nutnosti instalace software. Stačí připojit externí zdroj do konektoru a vaše skladby ve formátech MP3, AAC nebo WMA jsou ihned k dispozici.

Pokud chcete mít ve svém autě opravdu multimediální systém, nabízí se vám tzv. expanzní modul, tedy jednoduché zařízení, které lze připojit ke kterékoli nové základní jednotce a získat tak elegantní řešení pro připojení celé řady multimediálních zařízení jako např. videokamery, DVD měniče, herní konzole, hudebního přehrávače, apod.

K tomu, aby byl poslech dokonalý i v interiéru automobilu, přispívá jedinečná technologie SRS, kterou nenajdete u žádné konkurenční značky, totiž prostorové ozvučení SRS CS-Automotive. Speciální dekodér prostorového zvuku optimalizuje reprodukci pro interiér automobilu, takže například posune zvuk do ideální poslechové roviny, čímž se koriguje nevhodné umístění reproduktorů v nohách. Kromě toho umí simulovat hluboké basy (bez subwooferu) i zvuk středového kanálu. Výsledkem je zvukový zážitek srovnatelný s domácím kinem i při klasické tovární instalaci čtyř reproduktorů. Přístroje střední třídy jsou vybaveny funkcí SRS WOW rozšiřující zvukové pole do panoramatického 3D obrazu pro pocit lepší dynamiky a reprodukce basů, účinné zvláště při poslechu digitálně komprimovaných formátů P3 a WMA. U cenově nejdostupnějších modelů byla přidána technologie SRS TruBass pro zlepšení dynamiky basů a středních rozsahů i u malých reproduktorů.


Panasonic CQ-C8405N

Vlajkovou lodí nové řady je CD receiver CQ-C8405N o výkonu 4 x 50 W s plnobarevným displejem, který nyní zobrazuje 4096 barev a na větší ploše tak poskytuje jasný obraz s jemným podáním barevných přechodů a lepším rozlišením, 5x vyšším kontrastem a rychlejší odezvu než tradiční LCD displeje. Nechybí ani unikátní technologie prostorového ozvučení SRS CS Automotive, Re-master a podpora pro iPod, Bluetooth a hudební formát AAC. Oblíbená funkce Customize umožňující na displej umístit libovolné obrázky nebo videosekvence byla zachována.


Panasonic CQ-C7305N

Nižší model CQ-C7305N nemá barevný displej, avšak umožňuje nastavit libovolný odstín barvy podsvícení LCD displeje, tlačítek a světelných lišt, ale také například motorické sklápění displeje pro zvýšení bezpečnosti a usnadnění obsluhy přístroje z pohledu řidiče.


Panasonic CQ-C5355N s možností volby barvy displeje

Přijímače s CD přehrávačem střední třídy (CQ-C5355N a CQ-C3355N) s USB portem a základní modely (CQ-C3305N/1505N/1405N) vybavené AUX vstupem poskytují vysoký standard kvality, na který jsme u přístrojů Panasonic zvyklí, tedy dostatečný výkon a dobře prokreslený zvuk s vyváženým podáním basů a výšek. Samozřejmostí je podpora přehrávání CD formátu CD-R a CD-RW a také komprimovaných formátů MP3 a WMA. Ceny produktů budou upřesněny v době postupného uvádění na trh.

Zdroj a foto: Panasonic, autor

- - Václav Maletínský

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?