Hlavní navigace

Paměti DDR3 také do desky od Biostaru

4. 6. 2007

Sdílet

Se zpožděním několik dní vydává svůj TOP model základní desky postavený na čipové sadě Intel také společnost Biostar. Svou výbavou a funkcemi má motherboard označený TP35D3-A7 Deluxe konkurovat těm nejlepším modelům od společností Asus, Gigabyte nebo MSI.

Model TP35D3-A7 Deluxe je postaven na nejnovější čipové sadě společnosti Intel P35 a je vybaven čtyřmi sloty pro operační paměti DDR3, které umí pracovat na frekvencích 800/1 066 MHz. Podpora procesorů se oproti P965 ztenčila, jsou podporovány všechny varianty procesorů s mikroarchitekturou Core (Core 2 Duo, Quad, Extreme, Pentium Dual-Core a Celeron 400). Severní můstek je doplněn jižním ICH9R, vyznačujícím se podporou až šesti Serial ATA 3Gb/s zařízení a podporou diskového pole RAID 0, 1, 5 a 10. Samotný motherboard je vybaven jedním PCI Express x16 slotem, třemi PCI Express x1a dvěma PCI.




Pro uživatele je jistě potěšující zprávou použití pevných kondenzátorů, které mají prodloužit životnost desky. Stejně tak potěší chlazení obou částí čipové sady a mosfetů poblíž patice pro procesor LGA775 a to s využitím pasivní technologie využívající Heat-Pipe trubici nazvanou SPACE-pipe. Zajímavostí jsou i efektně označené spínače zastupující Power/ Reset.



Deska samozřejmě disponuje dostatečným počtem konektorů USB 2.0, jedním Firewire IEEE 1392a a také dvěma E-SATA konektory umístěnými na přední straně boardu.

Dostupnost tohoto modelu v ČR by měla být do konce měsíce a cena by neměla přesáhnout 5 000 Kč včetně DPH.

- - Petr Matuška

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?