Hlavní navigace

Ovladače pro Microsoft Kinect hacknuty

15. 11. 2010

Sdílet

 Autor:
Microsoft má o starost či radost víc, na webu jsou ke stažení ovladače pro Kinect, což otevírá cestu pro jeho využití i na stolních počítačích.

Pohybový ovladač Kinect pro herní konzoli Xbox 360 od Microsoftu byl hypován dlouho před svým uvedením a řádné doprovodné marketingové omáčky se mu dostalo i během slavnostního zahájení prodeje. Kinectu se však dostalo i pozornosti ze směru, ze kterého možná Microsoft není příliš nadšen - od hackerů.

Již několik hodin po velkém uvedení v Británii totiž hackeři nahráli na web ovladače, se kterými lze Kinect zprovoznit skoro na libovolném PC. Například video nahrané na YouTube jedním z těchto hackerů (Hectorem Martinem) ukazuje, jak zprovoznil Kinect dokonce i pod Linuxem pomocí open-source ovladače, který je možné stáhnout zde.

příloha_ovladnete_sva_data


Jistým problémem v tomto směru je, že Kinect je sice možné na stolních počítačích zprovoznit, ale nejsou pro ně zatím žádné kompatibilní hry či programy. Zde by mohla pomoci jiná iniciativa a to od skupiny vývojářů známých jako NUI Group, která tvrdí, že vytváří SDK (vývojové prostředí) pro tvorby Kinect-kompatibilních aplikací pro Windows. Zatím mají za cíl vybrat alespoň 10000 dolarů na příspěvcích.

Jak se k tomu staví Microsoft není známo, nicméně pro něj by taková částka byla pakatel, a otevřelo by to novému ovladači další tržní možnosti. Aneb open-source pracující pro Microsoft, není to paradox?

Microsoft Xbox 360 a Kinect

Byl pro vás článek přínosný?