Hlavní navigace

Optimalizujeme výkon notebooků na hry - 2. díl

24. 11. 2010

Sdílet

Většina běžných notebooků oplývá veskrze skromným procesorem a slabou grafickou kartou. Přinášíme pár rad, jak si i přes tyto nelichotivé vlastnosti hraní na laptopech užít.

1. díl článku: http://pcworld.cz/software/optimalizujeme-vykon-notebooku-na-hry-1-dil-16204

 

Vyřaďte z provozu zbytečný software

Je až k neuvěření, kolik zbytečností snižujících výkon bývá předinstalováno na běžně prodávaných noteboocích. Opravdu se vyplatí udělat si čas na „procházku“ počítačem a odinstalování všeho, co může potenciálně snížit výkon. Některé aplikace, jako třeba panely simulující ve Windows vzhled Mac OS X, sice výkon příliš nesnižují, ale zase  ke svému provozu potřebují spoustu paměti. Podívejte se proto na panel aplikací a použijte systémovou konfigurační utilitu ke snížení počtu aplikací běžících ve vašem počítači na pozadí.

 

 

Systémovou konfigurační utilitu můžete spustit kliknutím na Start, Spustit a do políčka, které se poté objeví, zadejte msconfig. U operačního systému Windows 7 prostě zadáte toto heslo do políčka nabídky Start označeného „Prohledat programy a soubory“. Důležité je nechat běžet všechny aplikace od Microsoftu, stejně jako všechny antivirové programy. Některé další aplikace ale deaktivovat lze - třeba iTunes, aplikace pro update různých programů a podobně.

Nastavení her

Samotné hry jsou místem, ve kterém máte nejvíce příležitostí ovlivnit kvalitu obrazu a výkon při hraní. Zde nabízíme některá klíčová nastavení, která určitě stojí za zvážení, pokud hrajete na výše v tomto článku definovaném typu laptopu.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Byl pro vás článek přínosný?