Hlavní navigace

Olympus E-3: Nová vlajková loď

1. 12. 2007

Sdílet

Společnost Olympus v říjnu 2007 představila novou digitální zrcadlovku Olympus E-3, založenou na 4/3 standardu. Nov


Společnost Olympus v říjnu 2007 představila novou digitální zrcadlovku Olympus E-3, založenou na 4/3 standardu. Nový fotoaparát je vybaven výkonným stabilizátorem obrazu, 10megapixelovým Live CMOS senzorem a obrazovým procesorem Olympus TruePic III, křížovým 11bodovým AF zaostřováním, rychlou závěrkou až 1/8000 s a dokáže pracovat rychlostí
5 snímků za sekundu při volbě RAW formátu (při maximu 19 snímků v řadě za sebou).
Funkce živého náhledu (Live View) nabízí fotografům jedinečnou možnost volby a svobody při kompozici záběru: ať už je potřeba zvolit záběr nad hlavou, od země, či je jen potřeba udržovat vizuální kontakt s fotografovanou osobou, vždy je přitom možné použít živého náhledu na rozměrné 6,4cm výklopné HyperCrystal LCD obrazovce, která kromě jiného dokáže živě zobrazit expoziční změny při korekci expozice, nebo změnu v nastavení bílé. Živý náhled ocení i tvůrci makrozáběrů, neboť mohou přiblížit/zvětšit scénu v rozsahu 5–10?. Výhodný je i při korekcích nastavení bílé, kompenzaci expozice či korekci stínů Shadow Adjustment Technology.
Vedle živého náhledu mohou fotografové využít také profesionálního pokrytí hledáčku, které činí celých 100 %. Za zmínku stojí i antiprachový Supersonic Wave filtr, vodovzdorné tělo přístroje a vysoká životnost uzávěrky: 150 000 cyklů. Olympus E-3 se objeví na pultech prodejen na konci listopadu 2007. Samotné tělo přístroje má být nabízeno za částku cca 50 000 Kč, tato doporučená cena může být u některých prodejců nižší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku