Hlavní navigace

Očekávané RPG Greyhawk zaútočilo na pulty obchodů

17. 9. 2003

Sdílet

Troika Games a Atari konečně vydávají Greyhawk: The Temple of Elemental Evil...

Včera po dlouhém čekání konečně vyšlo první RPG podle tříapůlté edice (3.5E) pravidel stolní hry na hrdiny Dungeons & Dragons (D&D) Greyhawk: The Temple of Elemental Evil. Původní datum bylo naplánováno na 23. 9., ale distributorská společnost Atari a vývojáři z Troika Games (Arcanum) se domluvili na vydání o týden dříve.



Greyhawk je také první počítačová D&D hra, která je zasazena do světa stejného jména na planetě Oerth. Stvořil jej samotný zakladatel pravidel Gary Gygax, který se na vývoji herního titulu také malinko podílel. Můžete se těšit na hardcore fantasy svět, kde nechybí žádná klasika jako elfové a jejich mocná magie, orkové, draci, věčný boj dobra se zlem, princezny, co si nezaslouží zachránit, intriky, bandité, armády nemrtvých a podobně. Díky tomu, že titul využívá 3.5E D&D, se milovníci např. rangerů a bardů mohou opravdu těšit, protože speciálně tyto dvě povolání doznaly největších změn (především pak ranger).



Na rozdíl od her běžících na známém Infinity enginu je boj tahový, ale podle autorů by neměl být tak ‘nudný’ a pomalý, jako tomu bylo u Pool of Radiance. Maximální zkušenostní level je desátý, což potěší zarputilé hráče Baldur’s Gate. Specialitkou je začátek a konec hry. Při vytváření vaší partičky až pěti postav si zvolíte družinové přesvědčení a podle toho začnete hru v jedné z několika lokací. Podle vašeho přesvědčení byste se také měli po celou dobu hraní chovat a podle toho hru zakončíte jedním z několika konců. Samozřejmě nechybí spousta kouzel, questů, potvor a postav, skilů a dovedností. Těšte se, rozhodně je na co!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku