Hlavní navigace

Obnova předchozích verzí dokumentů v cloudu - 3.díl

3. 4. 2015

Sdílet

 Autor: © Paulus Nugroh
Možnost zachování předchozích verzí souborů již zachránilo duševní zdraví nejednomu uživateli. Tato funkce se dá nakonfigurovat v operačním systému Windows. Věděli jste, že je tato funkce automaticky k dispozici i ve většině cloudových úložišť?

Služby pro synchronizaci souborů v cloudu vám zajišťují, že budete moci přistupovat ke svým souborům prakticky odkudkoliv a z libovolného zařízení. Ale věděli jste, že mohou být takříkajíc poslední instancí při záchraně různých verzí souborů i pro uživatele, kteří pracují pouze na jednom počítači?

 

Předcházející díl

Google Drive

Vyhledejte dokument, u něhož chcete zobrazit předchozí verze a otevřete jej v aplikaci Docs. Poté klepněte do nabídky File > See revision history (Soubor > Zobrazit historii verzí). V pravé části aplikace Docs pak uvidíte přehled starších verzí dokumentu. Dole se pak nachází ještě tlačítko Show more detailed revisions (Zobrazit podrobnější historii verzí), které vám umožní zobrazit ještě další verze dokumentu. Vzhledem k tomu, že Google Drive vaše dokumenty automaticky ukládá, je tato podrobnější historie verzí v podstatě pouze seznamem verzí, jaké existovaly při každém ukládání prováděném samotným Google Drive.

Jakmile se zobrazí ta verze souboru, kterou potřebujete, pak na ni klepněte. Následně se zobrazí její náhled. Nyní můžete v panelu zobrazeném na pravé straně okna klepnout na odkaz Restore this revision, čímž se vrátíte zpět ke starší verzi souboru. Google Drive ukládá verze souboru staré maximálně 30 dní nebo maximálně celkem 100 verzí souboru – platí to, co nastane dříve. Pokud si ovšem nenastavíte u konkrétní verze, aby ji uložil navždy.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?