Hlavní navigace

Nový RPG datadisk Gothic II: The Night of the Raven

1. 8. 2003

Sdílet

Vynikající RPG Gothic II od Piranha Bytes se dočká datadisku...

Ještě jsme ani nestihli dovést do konce skvělé RPG Gothic II za všechny tři strany a už se na nás hrnou informace o chystaném datadisku rovněž z vývojářského studia Piranha Bytes. Ten se bude jmenovat The Night of the Raven a rozšíří stávající oblast o spoustu dalších lokací zhruba o velikosti 30 % původní hry. Budete bloudit ve zrádných bažinách a temných hvozdech, toulat se po stepích a plážích a prozkoumávat horské oblasti. Můžete se rovněž těšit na několik dungeonů - čekají vás nebezpečenství opuštěných dolů a ruiny starobylého kláštera.



Samozřejmostí jsou též nová monstra, brnění, zbraně a kouzla. Největším lákadlem, které autoři v případě chystaného datadisku vyzdvihují, je však spousta zajímavých questů a více než 100 nových postav, s nimiž můžete pokecat nejen v řadách pirátů a banditů, jež budete moci posílit, ale též v tajné bojové guildě vodních mágů. Zajímavým zpestřením je, že obyvatelé fantastického světa budou více reagovat na váš zevnějšek. Pokud nebudete nosit například v řadách banditů příslušné brnění, udělají s vámi tito hrdlořezové krátký proces. Naopak taková malá procházka po městě v jejich ohozu rovněž nebude procházkou růžovou zahradou. Jak tedy vidíte, rozhodně se máte nač těšit. Zatím však není příliš jasné, jak se s datadiskem vypořádají ti, kteří již původní hrou prošli. Doufejme, že se autoři brzy rozhodnou na toto téma rozpovídat.



Přestože by se v Německu datadisk The Night of the Raven měl objevit již na konci srpna, s anglickou verzí to opět nevypadá nijak zvlášť růžově. Pozitivní však je, že německá homepage nového přídavku nezůstane osamocena a v průběhu dneška ji podpoří její anglická sestřička, která dává o poznání větší naději, že se hry nedočkají pouze německy hovořící hráči. Doufejme, že se tak opravdu stane, a to co nejdříve - ne s několikaměsíčním zpožděním...

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku