Hlavní navigace

Novinky o 3DMark Vantage

8. 4. 2008

Sdílet

Na svět se dostalo několik novinek o chystaném 3DMarku Vantage, mimo jiné výsledky některých grafických karet či to, že již existuje nová betaverze očekávaného benchmarku.

3DMark Vantage se momentálně nachází ve verzi RC1 (Release Candidate) a konečné verze bychom se měli dočkat ještě v první polovině tohoto roku. To je o tři měsíce později, než se očekávalo, samotný Futuremark však dosud žádné oficiální datum vydání neuvedl.

Zajímavé jsou zatím známé výsledky. Ty se zřejmě opět budou skládat z grafických testů a testů procesoru (za což byl 3DMark 06 velmi často kritizován a označován jako nepoužitelný), což osobně chápu jako krok špatným směrem. 3DMark byl totiž dříve chápán jako test výkonu grafické karty, nikoliv celé sestavy včetně procesoru, jako tomu je v posledních letech.

Co se týče výsledků, tak nově nahrají nVidia GeForce 9600GT a ATI Radeon HD3850 512MB v grafických testech okolo 3300 bodů. Cca dva měsíce starý výsledek GeForce 8800GTX byl 4200 bodů, je tedy celkem dobře vidět, že ke změnám došlo i v metodice bodování (a samozřejmě i k optimalizacím samotného programu).

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?