Hlavní navigace

Nové zvukové karty Asus Xonar

23. 11. 2007

Sdílet

Společnost Asus představila nové verze zvukových karet Xonar. Verze D2X je nástupcem modelu D2 jen s tím rozdílem, že disponuje rozhraním PCI Express. Druhá zvuková karta je určena především pro notebooky.

příloha_ovladnete_sva_data

Klíčovou vlastností ASUS Xonar D2X je odstup signálu od šumu (SNR) 118 dB, a to pro vstup i výstup zvuku. Tím je dosažena maximální možná kvalita zvuku na většině počítačových platforem. Na rozdíl od běžných zvukových karet na trhu, které poskytují nejvyšší SNR pouze pro přední stereo výstupy, je Xonar D2X schopen poskytnout 118dB kvalitu pro všech 7.1 kanálů.


Dolby a DTS pro kompletní vybavení digitální domácnosti
Kromě výjimečné kvality zvuku je Xonar D2X vybaven také zvukovými technologiemi od Dolby a DTS pro dosažení mimořádných zážitků při domácí zábavě. Mezi tyto technologie patří Dolby Digital Live, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, Dolby Pro Logic IIx a také DTS Interactive pro kódování AC-3 v reálném čase.

Druhou představenou zvukovou kartou je Xonar U1, což je externí audio zařízení, které vylepšuje zvuk na notebooku nebo PC již tím, že jeho použitím dochází k eliminaci elektromagnetického rušení (EMI) z obvodů uvnitř počítače. Xonar U1 přináší uživateli další výhody v podobě kvalitního interního převodníku DAC a zabudovaného Hi-Fi zesilovače pro sluchátkový výstup.

Technologie precizního 3D zvuku od Dolby Studio
Xonar U1 přichází s kompletní sadou technologií od Dolby Studio, čímž uživatelům poskytuje ten nejlepší zvukový zážitek. Dolby Virtual Speaker konvertuje stereo zvuk na 5.1 virtuální prostorový zvuk, Dolby Headphone poskytuje komfortní a precizní 3D zvuk pro poslech s běžnými sluchátky, Dolby Digital Live převádí analogový zvuk na 5.1kanálový Dolby Digital pro výstup přes S/PDIF a Dolby Prologic IIx převádí jakýkoliv stereofonní zdroj zvuku na 5.1kanálový.

Xonar U1 může díky zdokonalenému algoritmu pro odstraňování rušivých zvuků v pozadí a exkluzivně dodávanému stereo mikrofonu potlačit okolní zvuky až o 20 dB. Při komunikaci přes VoIP aplikace (Skype, MSN, Google, QQ, atd.) nebo při on-line hraní by tak měl být slyšet pouze váš hlas.

Termín uvedení na náš trh ani prodejní cena zatím není stanovena, u D2X by se však neměla o mnoho lišit oproti verzi D2, která činí 4 600 Kč včetně DPH.

- - Petr Matuška

Byl pro vás článek přínosný?