Hlavní navigace

Nové desky pro Nehalem od Asusu

30. 9. 2008

Sdílet

Společnost Asus poodhalila dvě nové základní desky které chystané pro platformu Intel Nehalem, která světlo světa spatří už za několik dní. Mezi nimi je i nový highend.

Asus P6T Deluxe

Nejprve se podívejme na běžně vypadající model Asus P6T Deluxe. Ten se na první pohled sice tváří poměrně obyčejně, protože dva PCI Express ×16 sloty revize 2.0 dnes zaujmou asi málokoho stejně jako šest paměťových slotů DDR3 pro triple channel či velká soustava chlazení.

Zaujmout by však mělo 16fázové napájení procesoru slibující velmi slušné přetaktování, pokud budete mít solidní chladič, stejně jako speciální USB taktovací zařízení, které bude Asus k desce dodávat. Pomocí něj totiž můžete i za běhu počítače měnit důležité parametry desky a na displeji přesně uvidíte, co měníte a jaké to bude mít důsledky.

Cenu ani dostupnost výrobce nezveřejnil.

Asus Rampage II Extreme

U druhé desky však nemusí člověk o exkluzivitě pochybovat, i když je bez chlazení. Za vše hovoří už jen speciální ovládací panel přímo na desce, rozšíření 3fázové napájení operačních pamětí nebo 16fázové napájení procesoru. Asus Rampage II Extreme bude jednoduše plnohodnotným nástupcem současného modelu, který je také vlajkovou lodí Asusu.

Z dalších vymožeností lze zmínit malý LCD poster, který můžete vidět už na současných deskách z řady Republic of Gamers, eSATA, dvojici gigabitových ethernetů a spoustu dalšího a dalšího vybavení.

Ani u této desky Asus nezveřejnil dostupnost a cenu, která jistě nebude nejmenší.

- - Tomáš Šulc

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?