Hlavní navigace

Nová herní myš Gigabyte GM-M8000

31. 10. 2008

Sdílet

Gigabyte se nezabývá pouze výrobou základních desek a grafických karet, ale snaží se i o kvalitní periferie. Jeden takový kousek společnost představila tento týden.

Cloud24

Jde o herní myš Gigabyte GM-M8000, kterou společnost již prezentovala například na letošním veletrhu CeBIT v německém Hannoveru, ale na trh se dostává až v těchto dnech, a tak se na ni pojďme blíže podívat.

Myška s rozměry slušných 126 × 74 × 43 mm má laserový senzor AVAGO 6090, který umožňuje plynulé měnění rozlišení od 400 až po velmi dobře znějících 4000 dpi a zvládne zrychlení až 20G, takže by se vám v žádném případě nemělo podařit myšku lidově řečeno "urvat". Ono rozlišení senzoru lze měnit pomocí speciálního tlačítka. V poslední době je moderní i možnost změny hmotnosti a tento kousek nemůže být výjimkou, minimální hmotnost je 38 gramů.

Z dalších vymožeností myši Gigabyte nabízí například 8 KB integrované paměti, která slouží k ukládání uživatelských profilů, pět plně programovatelných tlačítek či teflonové skaty. K myšce dále dostanete ovládací software GHOST engine pro programování tlačítek a další nastavení. Cenu výrobce zatím neuvedl, na trh by se novinka měla dostat ještě před Vánoci.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?