Hlavní navigace

Nová cyberpunková akce Apocalyptica

23. 6. 2003

Sdílet

Do boje proti satanovi v nové third person akci Apocalyptica...

Apocalyptica je third person akce, zachycující věčný boj dobra a zla. Zlo je zde prezentováno satanem, kterého máte za úkol v singleplayerových misích zničit. Složíte si tým čtyř postav, u kterých si určíte základní vlastnosti. K tomu, abyste se dostali až ke zničení hlavního antikrista, budete muset v několika světech porazit hordy jeho oddaných bojovníků a na konci každé ze čtyř hlavních sekcí si změříte síly s extra silným bossem.



Celý konflikt se odehrává ve vzdálené galaxii, kde navštívíte nejrůznější lokace (například vojenskou bázi či otevřenou poušť). K dispozici budete mít bohatý zbrojní arzenál od několika typů klasických střelných zbraní až po speciální řízené střely. Na řadu přijdou také souboje na blízko, a tak si užijete i bodných a sečných zbraní. Právě zde autoři zmiňují možnost a někdy i nutnost kombinace, kdy jeden váš svěřenec odráží mečem útoky dotěrných nepřátel, kteří se vám snaží dostat na tělo, zatímco druhý vás kryje z povzdálí dobře mířenými střelami. Primárně se ovšem autoři soustředili na multiplayer, kde se projeví vaše zkušenosti ze singleplayerové části. Možnost hraní po LANu (s podporou botů) a po internetu bude moci využít až 32 hráčů najednou. Samozřejmostí je klasický Deathmatch a chybět nebude ani možnost projít si singleplayerové mise ve spolupráci s živými spoluhráči.



Apocalyptica se tváří jako klasická nonstop akční hra, kde je ovšem kladen důraz i na týmovou spolupráci. V tomto aspektu by mohla bodovat oproti své konkurenci a přinést do zažitého konceptu snad i nějaký inovativní prvek. Původně byla hra tvořena ve vylepšeném Quake III enginu, autoři však postupně vyvinuli vlastní engine Evolution, který slibuje opravdové grafické orgie. O tom se však budete moci přesvědčit až koncem letošního roku, kdy by se Apocalyptica měla objevit na pultech obchodů.

Byl pro vás článek přínosný?