Hlavní navigace

Notebookům Acer se daří

20. 11. 2008

Sdílet

Společnost Acer zveřejnila své prodejní výsledky z oblasti notebooků za třetí čtvrtletí tohoto roku a nutno podotknout, že se opět měla čím pochlubit.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Aceru se totiž v oblasti notebooků v posledních měsících nesmírně daří. Zatímco ještě minulý rok byla společnost na čtvrtém místě v počtu celkově prodaných notebooků, tak v první polovině tohoto roku postoupila na pomyslnou bronzovou příčku. Po zhlédnutí výsledků za třetí čtvrtletí tohoto roku má Acer důvod k dalším oslavám, stal se totiž dvojkou na světovém trhu s notebooky, přičemž zároveň předběhl Dell.

Společnost HP, která je na prvním místě, prodala za třetí čtvrtletí 8,12 milionů kusů. Druhý je nyní Acer s hodnotou prodejů ve výši 7,89 milionu notebooků, takže ztráta na první pozici opravdu není velká.

Ptáte se, jaký je důvod právě tohoto směru vývoje situace na trhu? Stojí za ním nejspíše tři věci. Jednak se společnost Acer dlouhodobě zaměřuje na to, aby nabízela co možná nejlepší poměr cena/výkon, což je parametr, který zajímá většinu zákazníků. Stejně tak se ze všech stran snaží šířit zprávy, že se kvalita notebooků Acer v poslední době silně zvýšila. No a nakonec svůj vliv hraje jistě i rostoucí trh s netbooky, kde je Acer taktéž dvojkou (tentokrát ale za Asusem, jenž však nemá příliš vysoké prodeje v oblasti klasických notebooků).

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?