Hlavní navigace

Norton Online Family - víte, co dělají vaše děti na internetu?

18. 6. 2010

Sdílet

Služba na podporu bezpečnosti rodiny online Norton Online Family bude nyní nabízena zdarma na celém světě ve 25 jazycích.

Rodiče si podle výzkumu realizovaného společností Symantec v současné době uvědomují, že si musejí udělat čas na ochranu svých dětí online, ale dosud nenašli řešení, které by jim to usnadnilo. Bezplatná služba Norton Online Family obsahuje nejen základní nástroje, které účinně blokují závadný obsah, ale podporuje také otevřenou diskuzi mezi rodiči a dětmi. Rodiče mohou nastavit jasná domácí pravidla, získat přehled o hledaných termínech, které jejich děti zadávají, a lépe poznat, jak děti popisují svoji osobu na webech sociálních sítí. Součástí služby Norton Online Family je také zasílání zpráv v reálném čase, které dětem umožňuje zaslat rodičům oznámení o svých úmyslech, když se pokoušejí navštívit blokované webové stránky. Protože se jedná o webovou službu, rodiče mají také tu výhodu, že se mohou kdykoli a kdekoli přihlásit z libovolného počítače a upravit nastavení nebo sledovat činnost dítěte.

Služba poskytuje zprávy, ve kterých jsou činnosti uvedeny v chronologickém pořadí. Ve zprávě služby Norton Online Family o sledování webových serverů nejsou uvedeny nadbytečné adresy URL, například reklam z webů s bohatým mediálním obsahem, které není většina řešení rodičovského zámku schopna vyřadit. Zpráva také zobrazuje miniatury webů navštěvovaných dětmi, takže je přehledná a dobře srozumitelná. Rodiče mohou tyto zprávy zobrazit prostřednictvím svého účtu služby Norton Online Family z libovolného místa, odkud mají přístup k Internetu. Mohou si také zvolit, že jim budou o vybraných činnostech zasílány zprávy e-mailem.

Služba Norton Online Family dává rodičům přístup k následujícím technologiím, které pomáhají zajistit bezpečnost dětí online:

příloha_ovladnete_sva_data

•    Sledování rychlých zpráv – Rodiče mohou sledovat činnost aplikace pro rychlé zasílání zpráv a mohou povolit pouze předem odsouhlasenou skupinu kamarádů a schvalovat přidání nových kamarádů.
•    Pohodlná kontrola nad webovými servery – Možnost zakázat více než 40 kategorií témat dává kontrolu nad webovým obsahem vstupujícím do domácnosti. U malých dětí mohou rodiče omezit přístup pouze na několik málo povolených webových serverů. Starším dětem mohou rodiče povolit přístup ke všem webovým serverům, ale mohou označit nevhodné servery, aby se děti mohly samy rozhodnout, zda příslušný web navštíví.
•    Zabezpečené osobní údaje – Sledování, vykazování a blokování osobních údajů, například telefonních čísel a adres, které se mohou děti záměrně nebo neúmyslně pokusit odeslat prostřednictvím rychlé zprávy, společenské sítě nebo webového serveru.  Služba může také kopírovat vývoj každého dítěte, protože nastavení lze s věkem dítěte upravovat.

Cena, dostupnost a kompatibilita

Služba Norton Online Family je k dispozici zdarma na celém světě na adrese http://onlinefamily.norton.com v češtině a dalších 24 jazycích. K použití služby Norton Online Family v počítači standardu PC (operační systém Windows XP Home nebo Professional, aktualizace SP2 nebo novější; Windows XP Media Center Edition 2005; Windows Vista, 32bitová nebo 64bitová edice, aktualizace SP1 nebo novější) nebo Mac (operační systém Mac OS X 10.5) stačí rodičům, aby se zaregistrovali a vytvořili rodinný účet na adrese https://onlinefamily.norton.com. Do každého počítače, který dítě používá, rodiče stáhnou a nainstalují malou aplikaci Norton Safety Minder. Webová služba Norton Online Family je schopná sledovat činnost každého dítěte v Internetu v reálném čase.

Byl pro vás článek přínosný?