Hlavní navigace

Nokia N86 8MP s 8megapixelovým fotoaparátem

18. 2. 2009

Sdílet

Nokia na Světovém mobilním kongresu (MWC) v Barceloně odhalila další z novinek - přístroj N86 8MP s 8-megapixelovým čipem pro fotografování.

Nokia N86 - mobil s 8-megapixelovým fotoaparátem

Nokia si dala za cíl vytvořit co nejlepší mobilní přístroj pro fotografování. Spojila širokoúhlý objektiv Carl Zeiss s 8Mpx snímačem a výsledkem je dle zástupců společnosti kvalita snímků srovnatelná s digitálním fotoaparátem. Nokia N86 8MP je navržena pro kvalitní snímání nejen při jasném světle, ale i za šera a navíc je optimalizována pro natáčení videa i fotografování. Její funkce vysokorychlostního připojení dále zajišťuje pohodlné sdílení zaznamenaného materiálu.

Telefon je vybaven širokoúhlým objektivem Carl Zeiss Tessar, automatickou redukcí rozmazání u pohybujících se objektů a variabilní clonou pro ostré fotografie v měnících se světelných podmínkách. Rychlá mechanická uzávěrka zabezpečí majitelům bleskové pořízení snímků, zatímco dvojitý LED blesk je dostatečně výkonný pro pořízení lepších video záběrů.

Každý detail novinky Nokia N86 8MP byl navržen s jasným zřetelem na fotografování, včetně integrace 8GB paměti, do které se vejde až 4 000 fotografií (paměť lze rozšířit s pomocímicroSD 16 GB karty až na celkovou velikost 24 GB), ostrým OLED displejem, který kryje sklo odolné proti poškrabání, nebo přehledným managementem pro archivaci fotografií. V neposlední řadě i plnou synchronizací s osobním počítačem a připojením k běžnému televizoru pro prohlížení fotografií.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Nokia N86 8MP bude dodávána s poslední verzí programu Nokia Maps a s plnou integrací platformy Ovi, což dodává fotografiím a videím mnohem větší osobní rovinu. Lidé mohou sdílet svoji polohu a podělit se tak o své osobní a společenské zážitky, jako jsou fotografie označené geotaggingem. Nokia N86 8MP přichází se zabudovaným kompasem, dále nabízí hlasovou a pěší navigaci, aby zanícení fotografové neztratili cestu při zachycování života prostřednictvím objektivu fotoaparátu.

Nokia N86 8MP se objeví v prodeji ve druhém čtvrtletí roku 2009 za předpokládanou cenu 375 eur bez daně a dotací.

Byl pro vás článek přínosný?