Hlavní navigace

Neznáte aktivační klíč Windows 10? Magical Jelly Bean Keyfinder ho prozradí

29. 3. 2021

Sdílet

 Autor: Pixabay.com
Potřebujete přeinstalovat operační systém Windows 10 a nemáte k dispozici jeho produktový klíč, případně jste jej ztratili? Magical Jelly Bean Keyfinder vám ho zobrazí.

Aktivační klíč Windows 10 je aktuálně dodávaný pouze k samostatně distribuovaným licencím systému. V případě, že byl systém na počítači či notebooku předinstalován ve formě OEM licence, je operační systém aktivován na základě takzvané digitální licence, vázané na základní desku zařízení.

K reinstalaci OEM licence tedy není zadání produktového klíče nutné. V ostatních případech byste si měli dodaný product key dobře uchovat pro jeho budoucí opětovné použití.

Programy pro zjišťování product key:

Pokud jste 25 místný kód product key někde založili či ztratili, případně je na dodaném štítku nečitelný, pak není ještě vše ztraceno. Existují užitečné nástroje, které aktivační kód Windows 10 zjistí a poskytnou vám jej.

Jedním z nástrojů tohoto druhu je Magical Jelly Bean Keyfinder. Ten dokáže zobrazit nejen product key Windows 10, ale i starších verzí operačního systému od Microsoftu. Současně vám nabídne i aktivační klíče k některým dalším programům, a to včetně kancelářského balíku Microsoft Office. Celkem podporuje více než 300 aplikací, z nichž „doluje“ jejich aktivační klíče.

Jak probíhá zjišťování aktivačního klíče?

Při spuštění programu Magical Jelly Bean Keyfinder je nutné potvrzení systémového dialogu. Následně se v okně programu zobrazí seznam detekovaných aplikací a operačního systému, nacházejících se v počítači. U každého produktu jsou zobrazeny detaily, včetně názvu, zdroje instalace, produktového ID, produktového klíče a dalších údajů.

Magical Jelly Bean Keyfinder

Zobrazené údaje je možné uložit v textovém souboru pro jejich další použití.

Magical Jelly Bean Keyfinder

Před zavřením aplikace je zobrazena ještě upoutávka na instalaci nástroje Recover Keys, který se pyšní širším spektrem podporovaných aplikací (včetně sady Adobe Creative Suite) a pokročilými funkcemi, jako například skenování počítačů dostupných v síti, obnovu produktových klíčů k Windows z BIOSu, apod. Nástroj Recover Keys je však placeným produktem.

příloha_ovladnete_sva_data

Recover Keys

Spásná aplikace

Pokud nemáte k dispozici štítek s produktovým klíčem nainstalovaného operačního systému Windows, kancelářského balíku Office či některé z dalších podporovaných aplikací a nevztahuje se na váš software možnost přeinstalace prostřednictvím digitální licence, pak je Magical Jelly Bean Keyfinder neocenitelným pomocníkem, který vám poskytne všechny potřebné informace.

Byl pro vás článek přínosný?