Hlavní navigace

Nenechte si aktualizacemi Windows 10 ničit život! - 5.díl

8. 3. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zakoupení nebo upgrade na Windows 10 Pro vám poskytne pro správu aktualizací operačního systému Windows 10 daleko více možností.

Předcházející díl

 

Aktualizace operačního systému Windows 10 nás obvykle překvapí v tu nejnevhodnější dobu. Nicméně v tomto operačním systému se nachází nastavení, pomocí nichž se dají aktualizace poměrně slušně spravovat.

Windows 10 Pro vám umožní odložit instalaci aktualizací

Všechna výše uvedená nastavení a volby jsou k dispozici i ve verzi Windows 10 Pro, nicméně kromě nich jsou zde další volby, které vám skutečně umožní pořádný výběr okamžiku, kdy se mají aktualizace instalovat. Vlastníte-li počítač s operačním systémem Windows 10 Home, pak můžete provést upgrade na Windows 10 Pro přímo z aplikace Windows Store, a to za 3 999 Kč, popřípadě můžete přímo ze svého počítače s operačním systémem Windows 10 Home použít pro upgrade na Windows 10 Pro následující odkaz.

Další možnosti zvýrazněné v červeném obdélníku jsou k dispozici pouze ve Windows 10 Pro

Je tu ale jeden háček: Pokud pracujete na počítači, na němž je nainstalován operační systém Windows v edici Enterprise nebo Education, pak některé z výše zmiňovaných voleb zde nemusí být k dispozici, protože váš počítač zřejmě bude spravován centrálně IT oddělením firmy, popřípadě nějakým správcem sítě, který pro váš počítač nastavil určité zásady skupiny.

V každém případě aplikace Nastavení Windows 10 bude v okně, k němuž se dostanete klepnutím na položky Domů > Aktualizace a zabezpečení > Windows Update > Upřesnit možnosti nabízet u operačního systému Windows 10 Pro daleko více možností, včetně možnosti pozastavit aktualizace, vybrat datum a čas instalace aktualizací a odložit jak bezpečnostní aktualizace, tak aktualizace funkcí.

Jedním z chování, které jsme zpozorovali na počítači s operačním systémem Windows 10 Pro v okamžiku, kdy je nastaveno upozornění na restart počítače, nás překvapilo v tom, že Microsoft vám umožní nejen odložit aktualizaci, ale rovněž vám umožní nastavit přesný čas. Aktualizaci systému tak můžete naplánovat na libovolný den v týdnu.

Pokud přesně víte, kdy budete chtít, aby se váš počítač restartoval, pak může být tato možnost doslova k nezaplacení

Cloud24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?