Hlavní navigace

Nenechte si aktualizacemi Windows 10 ničit život! - 1.díl

4. 3. 2019

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Zakoupení nebo upgrade na Windows 10 Pro vám poskytne pro správu aktualizací operačního systému Windows 10 daleko více možností.

Aktualizace operačního systému Windows 10 nás obvykle překvapí v tu nejnevhodnější dobu. Nicméně v tomto operačním systému se nachází nastavení, pomocí nichž se dají aktualizace poměrně slušně spravovat.

Úvod

Také vás v souvislosti s nevhodně naplánovanými aktualizacemi Windows 10 napadla otázka, jestli se v tomto operačním systému nedají aktualizace nějak zakázat? Ono skutečně není o co stát, když se operační systém Windows 10 pokouší nutně instalovat kritickou aktualizaci během prezentace, popřípadě když potřebujete odložit aktualizaci operačního systému, protože se bojíte, že přijdete o nějaká pro vás důležitá data. V každém případě bohužel musíte vzít na vědomí, že aktualizace ve Windows 10 zakázat prostě nejdou, nicméně máte možnost je nějakým způsobem alespoň spravovat.

Aktualizace funkcí a bezpečnostní aktualizace ve Windows vám jakožto uživateli poskytují jednu velmi cennou službu – nejen, že opravují chyby v operačním systému, v jeho aplikacích a součástech, ale dvakrát za rok vám dodávají nové funkce a možnosti. Služba Windows Update zároveň automaticky zajišťuje pro všechen váš hardware počítače (interní i připojený k počítači) aktualizované ovladače – příkladem mohou být třeba aktualizované ovladače pro tiskárnu připojenou k vašemu počítači přes port USB.

Docela dost je v této souvislosti zmiňována aktualizace Windows 10 October 2018 Update, která v některých případech prý mazala data uživatelů, a proto byla její distribuce pozastavena a teprve později byla opět její distribuce povolena. Ostatně – jak to vidíte vy? Koupili byste si sami třeba auto, pokud byste věděli, že je u něj, byť jen 0,001 procenta pravděpodobnosti, že exploduje? Troufneme si tvrdit, že ne – a stejně jako s autem je to i s aktualizacemi ve Windows 10 – pokud nechcete používat jiný operační systém, musíte vědět, jak se s možným rizikem vypořádat – a proto je v případě Windows 10 dobré vědět, jak v něm spravovat aktualizace – nyní i v budoucnu.

Na obrázku vidíte hlavní obrazovku služby Windows Update, na které zjistíte, zda jsou k dispozici nějaké aktualizace, popřípadě informaci o tom, zda se čeká na jejich instalaci. Zároveň se stiskem tlačítka (Check for updates) Vyhledat aktualizace můžete přímo dotázat Microsoftu, zda aktuálně nejsou k dispozici nějaké aktualizace.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?