Hlavní navigace

Nelíbí se vám nový Facebook? Upravte si ho!

1. 11. 2009

Sdílet

Myslíte si, že provozovatelé Facebooku někdy slyšeli rčení, které říká: „Pokud něco funguje, není potřeba do toho zasahovat.“? Podle všeho to vypadá, že nikoliv.

„Opravte si“ novou úvodní internetovou stránku Facebooku


FacebookMyslíte si, že provozovatelé Facebooku někdy slyšeli rčení, které říká: „Pokud něco funguje, není potřeba do toho zasahovat.“? Podle všeho to vypadá, že nikoliv. Soudíme tak z toho, že jejich „modifikace“ úvodní internetové stránky této služby řadu uživatelů mírně řečeno docela naštvala, namísto toho, aby jim byla ku prospěchu. Je ale docela možné, že hlavní příčinou je skutečnost, že k úpravě této úvodní stránky došlo naprosto nečekaně a bez předchozího upozornění či vysvětlení.

Nicméně ať už je to, jak chce, pro všechny, kdo se s novým rozhraním nijak neztotožnili (což platí zejména o odkazu Novinky a zobrazení novinek v Kanálu aktuálních zpráv), přinášíme na následujících řádcích návod, podle něhož si Facebook převedete přibližně do stejné podoby, na jakou jste dosud byli zvyklí.

Tady je přesný postup, jak na to:

1. Přihlaste se do Facebooku a přejděte na úvodní internetovou stránku. V levém sloupci klepněte úplně dole na odkaz Další.

2. Najděte v seznamu položku Aktualizace stavů a přetáhněte ji myší úplně nahoru.

příloha_ovladnete_sva_data

3. Nyní klepněte na odkaz Aktualizace stavů, abyste načetli odpovídající obsah. A vida! Uvidíte příspěvky v tom stylu, na jaký jste byli zvyklí ještě před několika týdny, než se Facebook rozhodl změnit své rozhraní.

Všimněte si odkazu Novinky, který se stále objevuje v levém sloupci s nabídkou. Když na něj klepnete, dostanete se zpět do nového rozhraní. Nakonec kdoví, třeba si nové rozhraní nakonec oblíbíte tak, jako to staré.

Byl pro vás článek přínosný?