Hlavní navigace

Nejžhavější technologické novinky blízké budoucnosti - 4. díl

24. 10. 2009

Sdílet

Prošli jsme vývojová centra a kreslicí prkna v Silicon Valley, abychom vám mohli poskytnout pohled na ty nejslibnější nápady v oblasti přenosných počítačů.

Nejžhavější technologické novinky blízké budoucnosti - 4. díl

 

Dnes pokračujeme posledním dílem našeho miniseriálu o nejzajímavějších technologiích blízké budoucnosti v oblasti přenosných počítačů. Pokud jste dosud nečetli první, druhý a třetí díl, můžete tak učinit v článcích:

Nejžhavější technologické novinky blízké budoucnosti - 1. díl

Nejžhavější technologické novinky blízké budoucnosti - 2. díl

Nejžhavější technologické novinky blízké budoucnosti - 3. díl

 

Freescale Smartbook: modulární netbook ve stylu lega

příloha_ovladnete_sva_data

Společnost Freescale Semiconductor si objednala od návrhářů z univerzity umění a designu v městě Savannah návrhy přístroje velikosti netbooku, který by obsahoval velmi rychlý procesor i.MX515 právě od firmy Freescale a jehož cena by byla přibližně 200 USD. A jaký byl výsledek? Malý a barevný přístroj zaměřený na mladé uživatele. Samotný přístroj je modulární, takže umožňuje přidávat a odebírat hardwarové komponenty podle libosti. V blízké budoucnosti firma plánuje uvedení netbooku využívajícího technologii 3G s dobou výdrže až 8 hodin na jedno nabití.

Freescale Smartbook

Cario Dashboard Computer: vystupte z auta, prosím

Jakým způsobem jednoduše přidat přenosný počítač s dotykovou obrazovkou do svého automobilu? Průmyslová návrhářka Anna Lopez navrhuje vyvíjet takové přenosné počítače, které obsahují vyvažovací základnu a dotykovou obrazovku, která volně visí ze střední části věnce volantu. A to jste si určitě dosud mysleli, že největším nebezpečím na silnicích jsou řidiči telefonující za jízdy!

Cario Dashboard Computer

Netbook napájení sluneční energií: surfování za slunečního světla

V současnosti byste na nabití standardního přenosného počítače potřebovali spoustu solárních panelů. Nicméně s tím, jak se netbooky stávají stále menšími a spotřebovávají stále méně elektrické energie a s tím, jak se zároveň zvyšuje účinnost solárních panelů, sní návrhář Nikola Knezevic o malém solárním panelu, který by byl součástí skříně netbooku a dodával dostatek energie k tomu, aby mohl být přenosný počítač zapnutý po celý den. Obáváme se ale, že vývoj netbooku napájeného měsíčním světlem pro noční sovy bude trvat déle.

Sluneční energie

Byl pro vás článek přínosný?