Hlavní navigace

Nejlepší programy pro návrat Startu do Windows 8 - 1. díl

19. 9. 2013

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zřejmě jste zaznamenali, s jakými rozpaky bylo uživateli přijato nové rozhraní Windows 8. Možná i vy patříte mezi ty uživatele, kteří v nových Windows 8 postrádají nabídku Start.

V tomto článku vám představíme dva nejlepší nástroje pro integraci nabídky Start do Windows 8.

Stejně jako spousta ostatních uživatelů nemáme ani my nijaké valné mínění o uživatelském rozhraní Windows 8. navíc jedním z největších nedostatků, které doslova nenávidíme, je chybějící nabídka Start. A tento náš názor, jak jsme uvedli výše, určitě nebude jediným.

(Ano, uhodli jste – obrázek v tomto článku je fotomontáž. Není nám znám žádný program, který by dokázal umístit nabídku Start z Windows 7 přes obrazovku Start z Windows 8.

Naštěstí existuje spousta programů pro integraci nabídky Start vytvořená programátory třetích stran. V tomto článku vám představíme dva nejlepší, přičemž každý ke stejnému zadání přistupuje z úplně jiné strany.

Ani jeden z programů jsme netestovali ve Windows 8.1, neboť tato verze Windows v době psaní tohoto článku ještě nebyla dostupná v ostré verzi. Nicméně předpokládáme, že pokud by tyto programy s nejnovější verzí Windows nefungovaly, bude tato chyba velmi rychle napravena.

Návrat Windows 7

Pokud vám skutečně chybí nabídka Start z Windows 7, pak by první na řadě měl být nástroj StartIsBack. Kromě ikonky s trojlístkem, která se zobrazuje namísto tlačítka Start, vypadá nabídka prakticky stě jako nabídka Start v oficiální verzi z Windows 7. Pokud se vám náhodou trojlístek nelíbí, můžete jej nahradit jinou ikonkou.

Nástroj StartIsBack

StartIsBack se rovněž stejně chová jako nabídka Start z Windows 7. Naposledy používané a připnuté programy se nachází na stejném místě v levé části panelu, a to včetně seznamu naposledy použitých souborů. I políčko pro vyhledávání se chová přesně podle vašeho očekávání.

Z této nabídky Start můžete spouštět i programy určené pro nové rozhraní s dlaždicemi. Tyto aplikace naleznete v podnabídce nacházející se v nabídce Všechny programy.

StartIsBack má bohaté možnosti konfigurace. Řada z nich bude znalcům operačního systému Windows 7 důvěrně známá. Za všechny stojí za zmínku třeba možnost zobrazení Ovládacích panelů v podobě odkazu, nabídky, popřípadě Ovládací panely vůbec nezobrazovat.

Program StartIsBack vám rovněž umožňuje nastavit, zda se mají Windows 8 spouštět do obrazovky Start, nebo zda se má zobrazovat pracovní plocha. Dále je možné nastavit klávesy, které zobrazí to či ono rozhraní.

Po uplynutí 30tidenní zkušební doby, po kterou můžete program používat zdarma, si můžete program StartIsBack koupit za skutečně příznivou cenu cca 60 Kč.

příloha_ovladnete_sva_data

V příštím díle vám představíme další vynikající nástroj pro integraci nabídky Start do Windows 8. Bude se jednat o program Start Menu Reviewer.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?