Hlavní navigace

Návod na použití funkce Historie souborů ve Windows 10 - 2.díl

29. 10. 2018

Sdílet

 Autor: (c) Stuart Miles - Fotolia.com
Zálohujte pomocí funkce Historie souborů, která je standardní součástí operačního systému Windows 10.

Předcházející díl

 

Funkce Historie souborů představuje v operačním systému Windows 10 velmi jednoduchou variantu zálohování svých osobních souborů, a to zejména proto, že je standardní součástí operačního systému Windows 10.

Konfigurace funkce Historie souborů

V nejnovější verzi Windows 10 spustíte nástroj Historie souborů přes aplikaci Nastavení, kde vyberte položku Aktualizace a zabezpečení > Zálohování.

Funkce Historie souborů ve Windows 10 před svým povolením

Následně připojte k počítači externí disk a poté v aplikaci Nastavení klepněte na znak „+“, který se nachází vedle textu Přidat jednotku. Následně se vám zobrazí zpráva s dotazem na výběr externí diskové jednotky. Nyní vyberte disk, který chcete pro funkci Historie souborů použít. Od této chvíle bude funkce Historie souborů zálohovat vaše data. Zároveň se v okně pro nastavení zálohování pomocí funkce Historie souborů zobrazí pod popiskem Automaticky zálohovat moje soubory přepínač Zapnuto/Vypnuto.

Výchozí nastavení funkce Historie souborů můžete upravit klepnutím na odkaz Další možnosti.

Ve výchozím nastavení zálohuje funkce Historie souborů veškerý obsah složky vašeho profilu (s názvem odpovídajícím vašemu uživatelskému jménu), která se nachází ve složce C:\Users. Zálohování se přitom provádí každou hodinu (pokud je samozřejmě jednotka pro zálohování k dispozici) a uložené kopie jsou k dispozici neustále. Pokud chcete některá z těchto nastavení změnit, pak klepněte na odkaz Další možnosti, který se nachází pod přepínačem Zapnuto/Vypnuto.

Funkce Historie souborů dokáže prostřednictvím aplikace Nastavení velmi snadno odstranit složky ze seznamu složek, jejichž obsah se má zálohovat.

Zobrazí se okno s názvem Možnosti zálohování. V horní části okna vpravo se nachází volba pro spuštění ručního zálohování. Pod touto volbou se pak nachází rozevírací nabídky, v nichž se dá nastavit, jak často se má zálohování provádět—k dispozici jsou zde možnosti od 10 minut až po jednou denně. Pokud jé na vašem disku pro zálohování málo místa, můžete se vyhnout upozorňování na tuto skutečnost programem Historie souborů tak, že z rozevírací nabídky s názvem Zachovat zálohy vyberete možnost Dokud nebude potřeba místo.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?