Hlavní navigace

Nastavte si čas, kdy se má počítač vypnout -2.díl

23. 11. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Tyto dva jednoduché prográmky vám umožní nastavit čas, kdy má váš počítač jít spát.

Předcházející díl

 

Večer jsem zvyklý počítač vždy vypnout. Tím je řečeno vše a zároveň jsem zařazen do jednoho ze dvou táborů uživatelů. Problém je ale v tom, že často po práci počítač zapomínám vypnout. Vzhledem k tomu, že pracuji z domova, dost často mě někdo vyrušuje, ať se jedná o jídlo, děti, návštěvy a vůbec čímkoliv.

Proto by se hodilo, pokud by se dalo zařídit, aby se počítač pomocí jednoduchého programu v určenou dobu automaticky vypnul sám. Existuje celá řada aplikací, které to dokážou zajistit, ale dva z knih tento úkol zvládají s naprostou elegancí a jednoduchostí: RTG Ninja Shutdown a Simple Shutdown Timer.

Simple Shutdown Timer

Simple Shutdown Timer

Věřte tomu nebo ne, ale existuje ještě jeden program, který je ještě jednodušší než RTG Ninja Shutdown – jedná se o program Simple Shutdown Timer.

Jak je vidět na obrázku, jedná se o aplikaci s opravdu minimalistickým rozhraním. Ocenil bych, pokud by se okno dalo zvětšit, což bohužel není možné.

U této aplikace stačí pouze nastavit, jak dlouho chcete, aby počítač běžel, a to zadáním hodin, minut a sekund do textových políček. Poté klepněte do rozevírací nabídky, kde vyberte, zda chcete, aby se počítač odhlásil od přihlášeného uživatelského účtu, popřípadě aby se restartoval, vypnul, hibernoval nebo uspal.

Nakonec stiskněte tlačítko Start, kterým se začne s odpočítáváním.

Simple Shutdown Timer je klasickou desktopovou aplikací, která pracuje ve všech verzích od verze Windows 2000, navíc existuje i přenositelná verze programu.

Program dokonce pracuje i na příkazovém řádku, kde používá několik málo příkazů, s nimiž se můžete seznámit na internetových stránkách autora.

příloha_ovladnete_sva_data

Pokud by přese všechno vás tyto dva programy nezaujaly, existuje i řada dalších aplikací, například Windows Reboot nebo Switch Off. A pokud máte dost odvahy, můžete pro naplánování vypnutí počítače použít program Plánovač úloh, který je standardní součástí operačního systému Windows.

 

Byl pro vás článek přínosný?