Hlavní navigace

Na světě je lokalizace pro chytrý mobil G1s OS Android

27. 2. 2009

Sdílet

Sunnysoft oznámil podporu mobilního telefonu G1 s operačním systémem Android. V příštích měsících firma uvede některé uživateli oblíbené aplikace, které byly dosud určeny pro Windows Mobile, ale také některé zcela nové.

G1 na bázi OS Android bude lokalizován

Mobilní telefon G1 se objevil na českém trhu začátkem února a je nyní v oficiální distribuci společnosti Sunnysoft. Ta jej prodává s nadstandardním příslušenstvím a do budoucna počítá i s přidanou hodnotou nových aplikací. Zákazníci např. získají českou lokalizaci při nákupu G1 zdarma. 

Podporu nového zařízení od společnosti Google ocení především uživatelé, kteří jsou zvyklí na svých dosavadních kapesních počítačích na aplikace umožňující komfortní ovládání G1. Sunnysoft plánuje vyvinout např. novou verzi oblíbené slovníkové aplikace Dictionary nebo multijazyčnou klávesnici Keyboard. Chybět nebude ani česká lokalizace v podobě standardu Interwrite, která se na trhu pro české uživatele objeví z těchto produktů jako první. Zákazníci pak získají tuto lokalizaci při nákupu zařízení G1 zdarma.

 

příloha_ovladnete_sva_data

 

Firemní aplikace jako je konferenční mEvent nebo mobilní řešení pro obchodní zástupce mAgent (www.mAgent.cz) pak začne Sunnysoft vyvíjet na G1 ještě v roce 2009. mEvent se úspěšně osvědčil již na velkých konferencích v USA, mAgent používá řada českých firem s obchodními zástupci. 

Přístroj G1 je vybaven dotykovým displejem i klávesnicí a obsahuje i oblíbené aplikace od společnosti Google jako Google Maps, Gmail či YouTube. Samozřejmostí jsou široké možnosti pro připojení k internetu, ať už prostřednictvím Wi-Fi nebo 3G sítě. G1 obsahuje i integrovaný GPS přijímač. K pořizování fotografií slouží integrovaný 3megapixelový fotoaparát. Systém Android byl vyvinut firmou Google a kvalitní HW dodala firma HTC. Vlastní dotykový displej má rozlišení 480x320 při úhlopříčce 3,2 palce (8,1 cm).

Byl pro vás článek přínosný?