Hlavní navigace

Mushkin na trh s grafickými kartami

24. 12. 2007

Sdílet

Americká společnost Mushkin, která je známá především výrobou značkových operačních pamětí a zdrojů, příští rok rozšíří porfolio svých produktů o další odvětví, tentokrát grafických karet.

příloha_ovladnete_sva_data

První vydanou kartou se má 10. ledna (január) stát kousek s čipem nVidia GeForce 8800GT, která bude postavena na referenčním designu nVidie. Karta však bude už od výrobce přetaktovaná, konkrétně na 700MHz jádro (základní je 600MHz), pamětí poběží na 2GHz (1.8GHz default), takt shader jednotek je zatím neznámý, očekávám přetaktování z 1500 na 1650 nebo 1700MHz. Mushkin bude ke kartě přibalovat CD s ovladači, redukce z DVI na d-sub, PCI Express napájecí redukci a další standardní příslušenství. O přibalených hrách se firma zatím nezmínila.


Společnost Mushkin je ve světě známá hlavně jako výrobce značkových a výkonných operačních pamětí, které konkurují Corsairům, OCZ a pamětem dalších světových výrobců. Podle toho bych očekával, že se Mushkin pokusí stejnou pozici dobýt i na poli grafických karet, otázkou však zůstává, zda se mu to podaří a zda začne Mushkin vyrábět i grafické karty s čipy ATI nebo zůstane jen u nVidie.

Na poli luxusnějších grafických karet je totiž velká konkurence v podobě firem jako EVGA, BFG, XFX a další. Přejme tedy Mushkinu do nového roku hodně štěstí. Společnost jej bude potřebovat.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?