Hlavní navigace

Multiplayer Call of Duty: Black Ops

2. 9. 2010

Sdílet

Jedna z nejpopulárnějších válečných FPS sérii, Call of Duty, se dočká dalšího pokračování z dílen společnosti Treyarch. Dnes si vezmeme na paškál multiplayer, jenž bude nedílnou součástí hry.

Po nahlédnutí pod kapotu jedné z nejočekávanějších her, Call of Duty: Black Ops, jsme zjistili několik důležitých informací, které nás donutili těšit se na titul ještě mnohem víc. Ať už za tím stojí novinky v rámci online hraní, čirá klasická hratelnost či čerstvé nápady, již teď víme, že multiplayer chystaného pokračování CoD bude velkým hitem. Pojďme si tedy shrnout, co všechno již o něm víme.

CoD Black OpsJednou z nejdiskutovanějších témat ohledně Black Ops je spor, zda se ve hře objeví nebo neobjeví zombie. Vývojáři o nich samozřejmě nic neprozradili, malinké hrabání se v achievementech však vedlo k některým zadáním, jež se o zabíjení zombie zmiňovaly. Všechno co jsme zjistili je pravděpodobnost, že se zombie občas objeví v houfech a bude jim po vzoru Left 4 Dead dát pořádně na zaprášený frak.

Tvůrci si rovněž uvědomují, že cheateři a glitcheři značně zkazili zážitek z multiplayeru Modern Warfare 2, a jsou odhodláni bojovat do posledního dechu. Mají prý připraveného člověka, jenž se specializuje na nacházení zneužitelných chyb: ten by měl udělat závěrečnou prohlídku těsně předtím, než hra vyjde, což by mělo zamezit jakýmkoliv problémům. Díky režimu Divadlo se můžeme přímo dívat, jak hráči případné chyby zneužívají, opravit je a nějakým způsobem v horším případě provinilého potrestat.

Co se týče herních režimů se v multiplayeru zajisté objeví všechny módy, které jste si doteď v předchozích dílech užívali. Je zde nicméně mnoho nových řežimů:

  • Stick and Stones: každý hráč je vyzbrojen pouze kuší a nožem
  • One in the Chamber: každý hráč začíná jen s jednou kulkou v zásobníku a získává další kulky podle počtu zabitých protivníků
  • Gun Game: každé zabití vylepšuje zbraň
  • Sharpshooter: hra mění všem hráčům zbraně po 45 vteřinách

Důležitým atributem multiplayeru bude i herní měna, kterou budou moct hráči vsázet na různé zápasy, stejně jako modifikovatelnost zbraní ve hře. Bude zde až na 40 kvérů, jimž půjde přiřazovat vylepšené schopnosti (perky), na samotnou zbraň může být vloženo logo klanu, a lze si dokonce vybrat i svou vlastní barevnou mušku. Celkově je zde až 600 kombinací zzbraní.

 

Jako jediný comeback v rámci multiplayeru se jeví killstreaky, díky nimž budeme schopni zavolat bombardování napalmem, ovládat samopaly počítačově ovládaného vrtulníku, odpalovat rakety a označovat několik cílů zaráz.

Z toho, co jsme již viděli, se zdá, že hra ve více hráčích je ve velice pokročilém stádiu, není tedy pochyb, že bude připravená na plánované datum vydání – 9. listopadu. Jistě je na co se těšit, jestliže tedy nezklame kampaň pro jednoho hráče, pak nebude důvod s koupí váhat.

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: GamePro.com

Byl pro vás článek přínosný?