Hlavní navigace

Multiplatformový útok ze Springfieldu

11. 5. 2007

Sdílet

Simpsonovi v nové originální akční arkádě...

Kdo by neznal povedenou rodinku Simpsonů. Známé seriálové postavičky se letos na podzim opět přenesou mezi hráče, aby se předvedly v nové akční arkádě The Simpsons pro PlayStation 3, PlayStation 2, PSP, Xbox 360, Wii a Nintendo DS. Škoda jen, že Electronic Arts nepočítají s PC verzí (zatím), jelikož nové dobrodružství Simpsonů vypadá zatraceně dobře. Scénář The Simpsons mají na starosti Tim Long, Matt Selman a Matt Warburton, hra přinese zhruba hodinu filmových scén a 8000 řádek dialogů. Vývojáři se snaží nabídnout originální herní zážitek, což se jim zatím skutečně daří. V rámci novinářské prezentace pořádané u příležitosti oslav čtyřsté epizody Simsponů předvedli několik ukázek ze hry, na kterých prezentovali její základní principy.

The Simpsons tedy přinese celkem 16 levelů ve formě jakýchsi epizod s unikátním prostředím a zápletkou. V každé misi pak budete mít k dispozici dvě známé postavy se speciálními schopnostmi, jež musí navzájem spolupracovat, aby se posunuly vstříc vytouženému cíli. Přecpaný Homer se koulí jako Homerball a využívá své nadměrné hmotnosti, zatímco Bart se naopak transformuje do podoby Batmana a vznáší se jako pírko. V jiných levelech pak nebudou chybět další členové této povedené rodinky. Během hry zavítáte do rozličných lokací a zdaleka se neomezíte pouze na starý známý Springfield.

Nová akční arkáda nabídne pořádnou dávku humoru, neboť paroduje známé filmy i herní tituly (např. Medal of Honor, Grand Theft Auto nebo EverQuest). A co takhle level nazvaný Around the World in 80 Bites nebo kooperativní multiplayer pro dva hráče? Abychom byli upřímní, absence počítačové verze hry nám skutečně nedá spát. Pokud si to Electronic Arts nerozmyslí, více informací jistě časem najdete na GamePro v podání Martina Kallera.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku