Hlavní navigace

Multimediální kapesní přehrávač iAudio 7

1. 9. 2007

Sdílet

Je tomu přesně rok od uvedení přehrávače iAudio 6, který vzbudil poměrně velký rozruch. Přístroj malých rozměr...


Je tomu přesně rok od uvedení přehrávače iAudio 6, který vzbudil poměrně velký rozruch. Přístroj malých rozměrů s miniaturním harddiskem nabízel tehdy ještě nepříliš často viděnou kapacitu 4 GB. Přehrávač dokázal zobrazovat fotografie i videa na velmi kvalitním 1,3“ displeji, měl funkci USB Host pro kopírování souborů z jiných USB zařízení (fotoaparátů, přehrávačů atd.) a samozřejmě byl po designové stránce klenotem.
Jeho nástupce nesoucí označení iAudio 7 vypadá na první pohled prakticky stejně, ale o to více se liší uvnitř. Drobný harddisk byl vyměněn za praktičtější flash-hovou paměť (nemůže docházet k přeskakování hudby, což se u iAudio 6 stávalo), má mnohem větší výdrž baterie (flashka spotřebuje méně energie) a místo OLED displeje v něm naleznete TFT LCD. Téměř nepostřehnutelná je změna jeho výšky (ze 71,6 na 76,1 mm) a hmotnosti (z 60 g na 53 g).
Po funkční stránce je na tom iAudio 7 stejně jako jeho starší bratříček. Z hudebních formátů podporuje MP3, WMA, ASF, WAV, OGG a FLAC. Dále umí obrázky v JPEG, texty v TXT a video v MPEG–4, do kterého je z běžných formátů nutné transkódovat (změnit rozlišení, frame rate, formát zvuku) v jednoduchém dodávaném programu. Stejně jako loni můžeme konstatovat, že na tomto přehrávači lze pohodlně sledovat televizní produkci, ovšem na filmy vzhledem k velikosti displeje moc vhodný není. Jestliže hledáte přehrávač, který vám při zachování rozumných rozměrů nabídne kvalitní video, sáhněte raději po Cowonu D2.
iAudio 7 je skvělý přehrávač, jenž lze nosit pohodlně na krku a přitom používat funkce obvyklé u mnohem větších přístrojů. Jediné, co u něho zamrzí, je absence USB Host, který iAudio 6 měl a byl jednou z jeho velkých předností.
iAudio 7
Kapacita: 4 GB
Formáty: MP3, WMA,
OGG, ASF, FLAC,
WAV, MPEG4, TXT, JPEG
Rozměry:
76 × 35 × 19 mm
Hmotnost: 53 g
Funkce: FM rádio, záznamník, budík
Klady: design a funkce, kvalita zvuku, výdrž baterie
Zápory: nemá USB host, bídné příslušenství
Cena vč. DPH: 4 890 Kč
(4 GB), 6 390 Kč (8 GB)
www.emgeton.com
Hodnocení: 4

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku