Hlavní navigace

MSI Megabook M662

1. 7. 2007

Sdílet

V soubojích s tvrdou konkurencí především v podobě dvou dalších asijských značek, tedy Aceru a Asusu, se v minulos...


V soubojích s tvrdou konkurencí především v podobě dvou dalších asijských značek, tedy Aceru a Asusu, se v minulosti MSI dokázalo odlišit především díky ultrapřenosnému modelu S250, jenže tenké a lehké modely už tradičně nepatří mezi "masovku" a i když osloví recenzenty či náročnější uživatele, masivní podíl na trhu získají jen obtížně. Zdá se, že v Microstaru si tuto situaci uvědomili a od počátku letošního roku je v nabídce modelů MSI patrný výrazný posun především modely spadající do kategorie střední třídy prošly v řadě případů faceliftem, nabídka byla doplněna i z hlediska marketingu a propagace značky výraznějšími modely jako je co-brand Swarovski nebo speciálně navržené herní notebooky. V minulém čísle se úspěšně představil v testu multimediálních přístrojů model L745, dnes jsme se rozhodli podívat na jeho "odlehčenějšího" bratrance MegaBook M662. Jedná se typickou náhradu pracovního stolního PC pro uživatele, který nepožaduje pro notebooku vybavení schopné si poradit s nejnovějšími 3D hrami, ale chce mít univerzální řešení a plnou výbavu a pohodlí pro práci (ať už se jedná o kancelářskou agendu, živnost a jiné podnikání či studium) či sledování filmů a poslech hudby.
Základem tohoto notebooku je populární Intel Core 2 Duo T5500 (1,66 GHz), 1 GB operační paměti a 100GB pevný disk (což jej automaticky řadí do střední cenové kategorie). Širokoúhlý displej je ostrý a díky glare vrstvě i poměrně kontrastní výsledkem je příjemný obraz, který nepůsobí bodavě ani po delší práci. Displej obecně nabídne živé podání barev i svěží odezvu. M662 má celkem nízký profil a dobré vyvážení, takže ho stačí vzít do ruky a jít, aniž byste měli nepříjemný pocit z jeho objemu. Hmotnost osciluje kolem tří kilogramů, což není vzhledem k většímu displeji a plnohodnotné klávesnici s numerickým blokem vůbec mnoho. Klávesnice je tužší s krátkým zdvihem. Výsledkem je až překvapivě výrazně definovaný úhoz na klaviaturu, který vás nenechá na pochybách, zda jste znak napsali či nikoliv.
MegaBook M662 není výjimečný model, ale nabídne veškeré potřebné vybavení pro práci, včetně rozhraní Bluetooth. Jde o vyvážený model, na který se uživatel může spolehnout a který mu dokáže plně nahradit klasický desktop.

MSI MegaBook M662

Náhrada pracovního stolního PC s dobrým výkonem, ale slabší integrovanou grafikou.
Ideální pro mobilní kancelář či studentský pokoj, nikoliv ale pro náročnější hry. Intel Core 2 Duo T5500 1.66 GHz, 1GB RAM, 100GB pevný disk, LCD 1 280 x 800 bodů, grafika Intel GMA 950, DVD?RW mechanika
Plná klávesnice s numerickým blokem
tenký a dostatečně přenosný
Slabší integrovaná grafika
Cena vč. DPH: 27 310 Kč
K testu zapůjčila firma: MSI,
www.msi-czechrepublic.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku