Hlavní navigace

MS Office nebude on-line služba

13. 3. 2007

Sdílet

Společnost Microsoft potvrdila, že kancelářský balík software MSOffice 2007 bude dodáván tradičním způsobem, nikoliv jako on-line služba, ke které je možné si přikupovat balíčky vylepšení a update.

příloha_ovladnete_sva_data

Reagovala tak na výtky některých analytiků, že klasické metody distribuce na CD/DVD v ucelených softwarových sadách možná neobstojí v porovnání s moderními on-line způsoby šíření programů, včetně například varianty programů jako webové služby.


Microsoft se bude držet zažitých postupů a ani v novém Office nechystá razantní změny. Internetová podpora je však stále důležitější částí zakoupeného produktu, zákazníci si mohou stahovat dodatečnou grafiku, šablony, záplaty.

Jednou z novinek v Office bude vylepšení poštovního klientu Outlook 2007, kdy data z kalendáře budou moci uživatelé sdílet mnohem snadněji pomocí Office Online, dříve k tomu byl potřeba Exchange server.

On-line konkurencí MS Office je například minulý měsíc představený Google Apps Premier, balík nástrojů poskytovaný on-line za 50 dolarů za rok a uživatele (resp. pracovní místo). A pak jsou k dispozici alternativy k MS Office jako například známý Open Office (http://OpenOffice.org/).

Je docela možné, že mnohé společnosti budou stále více dávat přednost buď Open Office či nákupu on-line služeb z Google, už jen proto, že to klade menší nároky na počáteční investice. To by byla pro Microsoft nepříjemná zpráva.

Grafika: www.msblog.org

- - Alexandr Radecký

Byl pro vás článek přínosný?