Hlavní navigace

Možnosti ochrany soukromí v Creators Update - 4.díl

21. 9. 2017

Sdílet

 Autor: © Jürgen Fälchle - Fotolia.com
Windows 10 Creators Update obsahuje celou řadu pomocníků pro integraci cloudových služeb a obecně s firmou Microsoft sdílí spoustu dat, aby pro vás zajistil hladké využívání služeb Microsoftu napříč všemi vámi používanými zařízeními. Pokud je však pro vás prioritou zajištění soukromí, můžete všechny takové pomocné nástroje zakázat.

Předcházející díl

 

Co si budeme povídat – operační systém Windows 10 dokáže být docela otravný. Vždyť dokáže třeba zaznamenávat stisky kláves nebo třeba posílat vám personalizované reklamy. Přečtěte si, jak operační systém Windows 10 Creators Update umravnit!

OneDrive

Pokud nestojíte o ukládání svých souborů na cloudové servery Microsoftu, pak můžete vypnout službu OneDrive – tím zároveň zabráníte neustálému obtěžování týkající se konfigurace této služby.

Klepněte proto v Hlavním panelu Windows v jeho pravé části na ikonku šipky vzhůru a poté klepněte pravým tlačítkem myši na ikonku služby OneDrive a z místní nabídky, která se vzápětí zobrazí, vyberte položku Nastavení.

Vzápětí se zobrazí další okno, ve kterém na záložce Nastavení zrušte zaškrtnutí položky Spustit OneDrive automaticky při přihlášení do Windows. Pokud chcete,můžete zrušit i zaškrtnutí položky Umožnit načtení všech souborů na tomto počítači přes OneDrive.

Konfigurace úložiště OneDrive

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?