Hlavní navigace

Moderní ADSL router za sympatické peníze

3. 12. 2008

Sdílet

Nový router Edimax AR-7265WnB poskytuje všestranné, výkonné síťové řešení pro domácnosti a menší kanceláře. Samozřejmostí je u tohoto UpnP zařízení integrovaný SPI Anti-Dos Firewall..

příloha_ovladnete_sva_data

Edimax Technology, výrobce produktů počítačových sítí, uvádí na trh nMax AR-7265WnB, cenově zajímavý ADSL2/2+ modem router s integrovaným Wi-Fi přístupovým bodem pracujícím dle posledního návrhu normy 802.11n. Směrovač je možné, díky vestavěnému modemu, využít pro přímé připojení, ke všem u nás nejrozšířenějším digitálním ADSL (annex B), jako je ADSL, ADSL2 a ADSL2+. Podporuje-li poskytovatel standard ADSL2+ a potřebný datový tok, pak je možné stahovat data až teoretickou rychlostí až 24 Mb/s.




Samozřejmostí je u tohoto UpnP zařízení integrovaný SPI Anti-Dos Firewall, filtrace MAC, IP a webových adres pro základní zabezpečení až 253 uživatelů vnitřní sítě. Díky implementaci nejmodernějšího bezdrátového standardu na 2,4 GHz 802.11n dokáže AR-7265Wn přenášet bezdrátově data rychlostí až 300 Mb/s. Standard 802.11n zároveň velmi významně rozšiřuje bezdrátové pokrytí signálem oproti sítím 802.11g, s nimiž je zpětně kompatibilní. Vysokou přenosovou rychlost uživatelé ocení zejména při sdílení fotografií, větších souborů, hudby, videa apod. v bezdrátové počítačové síti. Při nastavování zabezpečení přenášených dat lze využít pokročilé technologie šifrování WPA2 snadno nastavitelné pomocí tzv. Wi-Fi Protected Setup (WPS). Tato WPS technologie, stejně jako u ostatních produktů řady nMax od Edimaxu, umožňuje nastavení složitého šifrovaného Wi-Fi spojení velice jednoduše využitím párovacího tlačítka. V nestandardních případech je možné vylepšit bezdrátové spojení ještě výměnou dodávaných 3dBi antén, které jsou odnímatelné s využitím R-SMA konektorů.

AR-7265WnB je vybaven elegantním instalačním průvodcem nastavení, umožňující i těm nejméně zkušeným uživatelům snadno nastavit hlavní parametry své sítě. Stačí jednoduše následovat jednotlivé kroky EZMax průvodce. V průvodci je také možné zvolit za komunikační jazyk češtinu. Pro náročnější uživatele router podporuje spoustu pokročilých funkcí, jako jsou Virtual Server, DMZ, přesměrování portů, SNMP a další. Modem router AR-7265WnB, 802.11n ADSL2+ je dostupný za 1 750 Kč bez DPH.

- - David Zajíc

Byl pro vás článek přínosný?