Hlavní navigace

Modern Warfare 2 má být nejprodávanější hrou

6. 4. 2009

Sdílet

Studio Infinity Ward má s připravovanou akcí Modern Warfare 2 opravdu velké plány. Chce totiž, aby byla nejprodávanější hrou všech dob!

Nedávno vyšlo najevo, že se značka Modern Warfare vyčleňuje ze série Call of Duty a napříště bude fungovat samostatně. Call of Duty by tak mohlo zůstat u historických konfliktů, zatímco Modern Warfare se bude věnovat bojům na moderních bitevních polích s patřičně aktualizovanou výbavou.

Jelikož se Call of Duty hry skvěle prodávají a Modern Warfare z nich byla nejúspěšnější, chtějí autoři ze studia Infinity Ward dosáhnout nelehkého mezníku. Z připravovaného Modern Warfare 2, který má vyjít koncem tohoto roku, by chtěli mít nejprodávanější hru všech dob.

Značka je velmi silná a poptávka hráčů po lineárních a skvěle inscenovaných akcích je velmi silná, ale není takové prohlášení přece jen příliš?

"S každým dalším dílem série Call of Duty jsme dosáhli vyšších prodejů. A Modern Warfare 2 chceme vytvořit v tak skvělé podobě, že to bude nejprodávanější hra vůbec," říká brand manager Infinity Ward. "Může to znít jako nemístné chvástní, ale podívejte se na naše minulé hry a uvidíte strmě stoupající křivku prodejů. Myslíme si, že přinejmenším tenhle rok budeme Number One. Zrovna připravujeme jednu z nejmasivnějších reklamních kampaní, jakou kdy herní branže viděla."

příloha_ovladnete_sva_data

 Je však otázkou, zda hče neuškodí skutečnost, že už na krabici nebude profláklý název Call of Duty. Odborníci se také sami sebe ptají, zda tu náhodou nebude ještě jedna protichůdná křivka, a to ta, která měří herní dobu singleplayeru. Každý další díl série totiž byl nejen prodávanější, ale také kratší. Nedojde už s tímto trendem hráčům trpělivost?

Zdroj: MCV UK

Byl pro vás článek přínosný?