Hlavní navigace

Nejluxusnější mobilní telefony na světě

Sdílet

Mobilní telefon - nebo šperk? Takovou otázku si možná položíte, až spatříte jeden z kousků, které vám dnes představíme.

Mobilní šperky

 

Mnoho lidí, kteří chtějí dobře investovat své peníze, hledají v době hospodářské krize jistotu v drahých kovech a kamenech - především zlatu a diamantech. A co takhle spojení zlato – diamanty – mobilní telefon? Podle všeho se i tato kombinace velmi dobře prodává. Bohužel, mobilní telefon ze zlata, osázený diamanty, si může dovolit jen málokdo. Proč se ale alespoň nepodívat, jaké luxusní kousky se světu nabízejí.

 

GoldVish Illusion

Firma GoldVish je švýcarský expert na personalizaci mobilních telefonů. Pracuje s diamanty a 18-ti karátovým zlatem. S jejich pomocí vyrábí "funkční krásu".

Hlavní kolekce GoldVish Illusion obsahuje pět mobilních telefonů, které na první pohled vypadají totožně. Všechny mají tělo potažené minimálně 150 gramy zlata, které je nabízeno ve žluté, bílé, nebo růžové barvě. Každý je ale osázen jiným počtem diamantů. K vnitřní výbavě patří například 2 GB paměť, fotoaparát, MP3 přehrávač, nebo FM rádio.

Kolekce mobilních telefonů GoldVish je v Evropě k dostání pouze v kamenných obchodech v Londýně, Ženevě, Vídni a Sofii za cenu přibližně od 24 000 USD (cca 470 000 Kč), v závislosti na množství obsažených diamantů.

GoldVish_Illusion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GoldVish Revolution GoldVish_Revolution

Na začátku dubna představila společnost GoldVish na veletrhu ve Švýcarsku svoji novou limitovanou exkluzivní kolekci mobilního telefonu s názvem GoldVish Revolution. GoldVish Revolution je vyroben v kombinaci bílého a růžového zlata a ozdoben diamanty. Kromě displeje a klávesnice dominují jeho přední straně velké mechanické hodiny, které sestavil přední švýcarský hodinář Frederic Jouvenot.

Telefon je vybaven nejmodernějšími mobilními technologiemi a k dostání by měl být jen v nákladu devíti kusů za cenu 330 000£ (necelých 10 mil. Kč).


GoldVish Le MillonGoldVish_Le_Millon

Doposud světově nejproslulejším výrobkem firmy GoldVish je mobilní telefon GoldVish Le Millon, který se stal nejdražším mobilní telefonem na světě.

GoldVish Le Millon, vyrobený v nákladu tří kusů, se prodával za cenu 1 milion EUR.

Díky této ceně je zapsán také v Guinessově knize rekordů.

 

 

 

Goldstriker iPhones

Goldstriker je anglická firma se sídlem v Liverpoolu, zabývající se úpravou vysoce luxusních dárků a přístrojů. K jejich zdobení používá 18-ti až 24-ti karátové zlato ve žluté, bílé a růžové barvě, diamanty, Swarovského krystaly a safíry.

Nedávno jsme psali o nově avizovaném zlatém Apple iPhone 3G z dílny této společnosti, který má tělo z 22-ti karátového zlata a logo společnosti Apple vykládané diamanty. Gold iPhone 3G Diamond se prodává za 22 000 £ (cca 700 000 Kč).

Kromě této verze vytvořili designéři Goldstrikeru také kolekci iPhonu s diamanty na bocích (cena 3595 £), iPhone zdobený diamanty a rubíny (cena 3095 £), nebo edici se Swarovského krystaly a safíry (cena 1395 £). K dostání je i verze z 24-ti karátového zlata bez drahých kamenů (cena 1595 £).

Goldstriker_iPhone

 

 

 

Goldstriker collections

Goldstriker_Motorola_KZR

Luxusní design neposkytuje Goldstriker jen iPhonům od Apple, ale i dalším předním značkám mobilních telefonů, jako je Nokia, LG, Samsung, nebo Motorola.

Zlatá kolekce těchto značek se pohybuje v ceně od 350 £ do 1700 £, podle typu telefonu.Kolekci zdobenou drahými kameny můžete na stránkách goldstriker.co.uk zakoupit za cenu od 1400 £.

Nejdražším kouskem z ní je Motorola KZR Roma Diamond Edition, s tělem z 18-ti karátového bílého zlata, zdobeného 325 diamaty v bílé a modré barvě, s cenou 14 995 £ (cca 450 000 Kč).

 

Knalihs Athem mobile phones

Knalihs Athem je dalším ze švýcarských expertů, kteří pracují s drahými kameny a kovy. Tento luxusní designér a klenotník vytváří s jejich pomocí exkluzivní limitované edice mobilních telefonů světových značek. Kromě mobilních telefonů dokáže dekorovat zlatem a kameny prakticky cokoliv – od hodinek, přes psací soupravy a pásky, až třeba po šachy. Umožňuje i ozdobení individuálního předmětu, dle přání zákazníka.


Vertu Constellation Diamond Edition Knalihs_Athem_Vertu

Začátkem roku 2009 vytvořili v Knalihs Athem diamantovou edici mobilního telefonu Veru Constellation. Už tak poměrně drahý mobilní telefon byl ručně osázen 1500 diamanty vysoké kvality. Na přání zákazníka může být každý z telefonů v edici označen také iniciály, nebo logem.

Diamantová edice Vertu Constellation zahrnuje všechny modely řady Constellation. Jejich cena se pohybuje od 25 000 USD (cca 490 000 Kč)

Pokud máte starší model Veru Constellation a přáli byste si mít na jeho těle řadu drahých kamenů, stačí jej poslat Knalihs Athem, kde vám z něj vytvoří diamantovou hvězdu. Musíte ovšem počítat s tím, že novému luxusnímu oblečku bude odpovídat i cena.

 

 

 

 

Nokia 8800 Sapphire Arte Diamond EditionKnalihs_Athem_Nokia

Dalším mobilním telefonem, kterého se ujali v Knalihs Athem, je Nokia 8800 Sapphire Arte. Limitovaná diamantová edice byla vyrobena v množství pouhých dvaceti kusů a je zdobena tisícem diamantů.

Cena byla nastavena na 20 000 USD.

 

Kromě Vertu a Nokia se pod rukama umělců v Knalihs Athem proměnily v diamantový unikát i telefony Blackberry Bold, nebo Apple iPhone 3G. Můžete si je prohlédnout na stránkách athem.ch.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gresso – Skeleton Gold Collection

Společnost Gresso je výrobce luxusních zařízení, která jsou charakteristická skvělou kvalitou i designem. Mezi jejich výrobky patří USB flash disky a mobilní telefony Skeleton.Gresso_Skeleton_Gold

Poté, co v prosinci 2008 vydali omezenou edici patnácti kusů mobilního telefonu Skeleton Collection, která se prodávala za cenu 5000 USD, rozhodli se vydat novou, tentokráte zlatou, edici tohoto přístroje. První kolekce se dočkala velkého úspěchu a to samé se očekává od té druhé.

Zlatá řada Skeletonu má titanové tělo, zakryté černým pláštěm. Tlačítka klávesnice a další prvky těla jsou ozdobeny žlutým 18-ti karátovým zlatem. Zajímavostí je safírové sklíčko na zadní straně telefonu, které otevírá pohled na elektrické obvody uvnitř přístroje.

Skeleton Gold Collection je vybaven 2 GB pamětí, operačním systémem Windows Mobile 6 Standard, Outlookem, Internet explorerem, Bluetooth, MP3 přehrávačem a samozřejmě také 2 Mpx fotoaparátem.

K dostání je v omezené edici padesáti kusů za cenu 4500 USD.


Peter Aloisson’s Nokia 8800 Arte PinkPeter_Aloisson_Nokia

Posledními představenými šperky budou mobilní telefony z dílny kontroverzního rakouského designéra a klenotníka Petera Aloissona.

Ženám z "vyšší společnosti" je určena Aloissonova Nokia 8800 Arte Pink. Tento speciální kousek má tělo z 18-ti karátového zlata, zdobené nejméně 680 diamanty bílé a růžové barvy.

Stejně speciální jako samotný telefon je i jeho cena, která činí ohromujících 85 000 EUR (cca 2,3 mil. Kč)


Peter Aloisson’s iPhone 3G Kings ButtonPeter_Aloisson_iPhone

Zatím asi nejdražším výtvorem tohoto designéra je Apple iPhone Kings Button.

Jeho tělo je zdobeno žlutým, bílým a růžovým 18-ti karátovým zlatem, prokládaným 138 diamanty vysoké kvality. Hlavní ovládací tlačítko je pak ozdobeno jedním obrovským diamantem o 6,6 karátech.

Svou cenou překonal tento iPhone i legendární telefon GoldVish Le Millon. Na jeho koupi je zapotřebí astronomických 1,8 mil. EUR (cca 48 mil. Kč).

 

 

 

 

příloha_ovladnete_sva_data

Pokud se vám některý z představených kousků zalíbil, ale jeho cena je neúnosně vysoká, pak vás možná potěší, že na internetu je k sehnání řada kopií těchto luxusních mobilních telefonů, jejichž cena je více než přijatelná. Zaujmout vás mohou například stránky čínské firmy Vertu Replica Mobile Phones, která vyrábí repliky známých luxusních mobilních telefonů.

Na jejich stránkách vertuboutique.com seženete například repliku donedávna nejdražšího mobilního telefonu na světě, GoldVish Le Millon - za 590 USD. Podobné kopie světově známých modelů naleznete i na mnoha dalších stránkách čínských výrobců. (např. replicacellphone.com, lux-replica-phones.com a další). Otázkou ovšem zůstává, nakolik jsou tyto produktové kopie legální nebo zda se ze strany jejich výrobců jedná o zneužívání patentových práv.

Byl pro vás článek přínosný?