Hlavní navigace

Minirecenze: powerbanka od TP-Linku se liší designem

16. 6. 2016

Sdílet

 Autor: TP-Link
Společnost TP-Link je u nás známá spíše jako výrobce síťových zařízení. Postupně se však vrhá i do mobility, čehož je důkazem i její značková powerbanka TL-PB2600, která nám přistála v redakci.

Nejde sice o jediný model záložního zdroje energie pro mobilní zařízení v portfoliu TP-Linku, jde ale o model nejkompaktnější a nejlevnější, ale přesto asi nejstylovější. Přenosná nabíječka totiž nese – jak už ostatně vyplývá z marketingových materiálů značky – design rtěnky. Je tedy jasné, na jakou skupinu zákazníků (respektive zákaznic) výrobce v tomto případě cílí. Malá powerbanka tvaru válce s líbivými detaily s kosočtvercovým vzorem je totiž jako stvořená do kabelky.

TP-Link

Pokud jde o kapacitu, což nás asi v případě powerbanky zajímá nejvíce, ta činí 2 600 mAh (jak už ostatně vyplývá z označení). Na takto kompaktní zařízení se jedná docela o zázrak. Běžný smartphone s ním nabijete na 100 a více procent, což na kratší cesty bez elektřiny rozhodně stačí. Majitelé tabletů zase ocení, že jim powerbanka od TP-Linku pomůže dokončit rozdělanou práci nebo ji alespoň uložit.

Stejně jako samotná powerbanka je kompaktní i její balení. Kromě „rtěnky“ se v něm totiž nachází už jen kabel končící USB konektorem, takže s tímto vybavením můžete své mobilní přístroje nabíjet jen přes PC nebo notebook. Absence koncovky do klasické elektrické zásuvky je trochu nešťastná, nicméně většina majitelů chytrých telefonů či tabletů beztak disponuje kabelem s odnímatelnou zástrčkou, takže se nejedná o zase tak nepřekonatelný problém.

TP-Link TL-PB2600

Powerbanka je samozřejmě vybavena indikační diodou, která ukazuje, zda se uvnitř nachází ještě nějaká energie, případně jestli je telefon či tablet aktuálně nabíjen či nikoliv. A to je už vlastně u poměrně spartánsky pojatého zařízení všechno.

Verdikt

Powerbanka TP-Link TL-PB2600 je levnou, ale nikoliv lacině vyhlížející alternativou pro nouzové nabíjení mobilních zařízení. Od konkurence se odlišuje designem, a pokud jde o její primární funkci, tu splňuje na jedničku. V balení nám chyběla koncová zástrčka k USB kabelu, ale to je spíše kosmetický detail (a ostatní značky jsou na tom často podobně). Jinak tedy tomuto přenosnému zdroji energie není co vytknout. Pokud jde o design, pak sto lidí, sto chutí, ale jestli sháníte powerbanku a líbí se vám právě tento model, není proč váhat.

Cloud24

Výrobce: TP-Link

Cena: 319 Kč (Zdroj: Heureka.cz, 16. června 2016)

Byl pro vás článek přínosný?