Hlavní navigace

Microsoft uvolnil Internet Explorer 11 pro Windows 7

8. 11. 2013

Sdílet

 Autor: (c) isyste - Fotolia.com
Microsoft konečně vydal ostrou verzi svého internetového prohlížeče IE 11 pro Windows 7. V rámci automatických aktualizací bude instalován v příštích týdnech.

Před třemi týdny Microsoft vypustil nástroj IE11 Blocker Toolkit, čímž dal veřejnosti jasnou zprávu o tom, že vydání prohlížeče IE 11 pro Windows 7 je za dveřmi. IE11 Blocker Toolkit je program zamezující automatické aktualizaci prohlížeče a je určen firemním uživatelům, již z jakéhokoliv důvodu potřebují zachovat aktuální verze. Lze očekávat, že aktualizace prohlížeče rychle zvýší tržní podíl IE 11, stalo se tak rovněž během minulého nuceného upgradu, kdy se IE 10 z téměř nulového podílu briskně vyšplhal na téměř 34 %.

Co uživatelé přechodem na IE 11 získají? Na prvním místě Microsoft vyzdvihuje rychlost prohlížeče a podporu moderních webových standardů jako HTML5, CSS3, SVG filtry nebo WebGL. Dle výsledků benchmarku SunSpider JavaScript  Benchmark má být IE 11 až o 30 % rychlejší, než nejrychlejší konkurenční prohlížeč, kterým je dle testu Opera 17. Nutno podotknout, že Microsoft kdysi zavrhnul výsledky benchmarku JavaScriptu a označil je za zavádějící a nepřesné. Se zlepšením situace pro IE 11 se však změnil i pohled Microsoftu na podobné benchmarky.

IE 11 pro Windows 7 lze stáhnout z oficiálních stránek Microsoftu.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Zdroj: IDG News Service, Blogs.msdn.com

Byl pro vás článek přínosný?