Hlavní navigace

Microsoft umožní vrátit se do 10 dnů z Windows 11 k „desítkám“

8. 7. 2021

Sdílet

 Autor: Microsoft
Pokud se vám nové Windows 11 nebudou líbit, budete mít deset dní na návrat k Windows 10.

To, co jsme zatím z Windows 11 viděli, působí překvapivě dobře, i když uživatele Windows 10 možná překvapí úspornější rozhraní. Víme, že Windows 11 přijdou o řadu funkcí systému Windows 10.

Zmizí například dynamické živé dlaždice a jiná bude nabídka Start, kterou nahradí řady zjednodušených ikon. Víme také, že Microsoft plánuje postupně přidat další funkce, například integraci Teams do hlavního panelu a funkce pro hraní počítačových her, jako je Auto HDR.

Cloud24

Plná verze systému bude k dispozici na podzim. A potencionální zákazníky zajímá, zda si budou mít možnost nový systém vyzkoušet a případně se vrátit k Windows 10. Společnost Microsoft  už začala na podobné otázky odpovídat. Podle vyjádření firmy bude po instalaci Windows 11 existovat desetidenní lhůta, kdy se půjde vrátit zpět na Windows 10 a nepřijdete ani o soubory a data, které jste si při upgradu přenesli.

Po uplynutí 10 dnů budete muset svá data zálohovat a provést „čistou instalaci“, abyste se mohli vrátit zpět na systém Windows 10. Tento systém chce firma podporovat až do roku 2025.

Byl pro vás článek přínosný?